Gdzie łowić w Czechach?

/ 9 odpowiedzi
cześć koledzy mam pytanko znacie jakaś dobre miejsce w Czechach tak na 3 do 4 dni z namiotem prosze o jakies dane albo linki zeby za daleko od slaska nie było z góry dziekuje
i połamania kija zycze pozdrawiam
KAM

Osobiście polecam zbiornik Żermanice około 40 km od Cieszyna.Jest to zbiornik zaporowy na rzece Lucinie w zbiorniku jest mnóstwo dużego bolenia są piękne okonie,sandacz,szczupak,węgorz,karp i oczywiście cała reszta białorybu.Przed i za zbiornikiem można połowić pstrągi ale uwaga obowiązuje osobna opłata.Dojazd dosyć prosty z Cieszyna kierujesz się na Frydek Mistek w miejscowości Dobra skręcasz w prawo na Lucine i dojeżdżasz nad sam zbiornik w Lucinie jest pensjonat Mostar i pole namiotowe.Opłaty ostatnio jak tam byłem dokonywało się u właściciela ośrodka po drugiej stronie jeziora ale to się zmienia i najlepiej popytać na polu lub u właścicielki pensjonatu Pani Ewy Modlowej. (2011/03/18 08:18)

KAM

Tutaj jest link do strony z lakonicznym opisem ale jest też mapa
http://basen-wodny-zermanice.czeskiegory.pl/ (2011/03/18 09:18)

KAM

Jeszcze jedno jadąc tam za granicą czeską jedz drogą nr 648 a nie płatną autostradą bo to dodatkowe koszty. (2011/03/18 09:33)

Grabar

a powiec mi taką rzecz czy tam nie ma okresu ochronnego drapierznika (2011/03/18 18:22)

KAM

Jest na pewno tylko nie mogę znaleźć starej licencji i dokładnie nie powiem jak to wygląda. (2011/03/22 07:41)

darpad

Witam serdecznie.

Sierpień będę spędzał w Kudowie i śledząc net ustaliłem ,ze najbliższa większa woda to jezioro Rozkosz w Czechach ( 18 km od Kudowy).Może ktoś juz wędkował w tym miejscu , ma przydatne uwagi i wie gdzie i za ile wykupić pozwolenie.

Będę wdzięczny

pozdrawiam 

darek

(2011/05/30 12:20)

grzegorz-dziegciarz

Witam  !  jak wyniki na jezirku Rozkosz warto tam sie wybierac
  (2016/07/29 09:05)

(Johny)

Nie chce zakładać nowego tematu dlatego też podepnę się pod ten. W wakacje wybieram się na przygodę wędkarską do Czech. Jednak nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Nie pytam o komercyjne zbiorniki bo tam sprawa jest jasna. Pytam jak załatwić pozwolenie na połów na ich zbiornikach czyli pozwolenie do połowu dla obcokrajowca. Gdzie się udać po pozwolenie? Czy wymagana jest karta wędkarska jeśli tak to czy wystarczy Polska (tłumaczona) czy trzeba zdawać Czeską kartę i ewentualnie gdzie i jak ją zdać. No i oczywiście opłaty... (2017/01/11 18:46)

Huntar61

Nie chce zakładać nowego tematu dlatego też podepnę się pod ten. W wakacje wybieram się na przygodę wędkarską do Czech. Jednak nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Nie pytam o komercyjne zbiorniki bo tam sprawa jest jasna. Pytam jak załatwić pozwolenie na połów na ich zbiornikach czyli pozwolenie do połowu dla obcokrajowca. Gdzie się udać po pozwolenie? Czy wymagana jest karta wędkarska jeśli tak to czy wystarczy Polska (tłumaczona) czy trzeba zdawać Czeską kartę i ewentualnie gdzie i jak ją zdać. No i oczywiście opłaty...
Witam.Troche późno przeczytałem Twoje pytanie,ale jak tam sprawa wędkowania w Czechach?Czy załatwiłeś kartę?
Pozdrawiam
  (2017/11/11 18:14)