Gdzie jechać na Mazury z dziećmi ?

/ 20 odpowiedzi
Cześć Wam wszystkim!
Pierwszy raz w życiu chcielibyśmy z żoną i dziećmi zwiedzić nasze podobno piękne Mazury. I tutaj pytanie do WAS- gdzie polecacie wybrać się z małymi dziećmi na odpoczynek połączony z pobytem na łonie natury a najlepiej gdyby był dostęp do jakiegoś jeziora:)Jako że jestem wędkarzem, nocki poświęcałbym na bytowanie nad wodą:)Jeśli macie jakieś fajne miejsca to będę wdzięczny za info.
pozdrawiam siri34
seb255

Cześć. Kolego polecam agroturystykę w Maradkach. To jest około 10 km od Mrągowa. Konkretnie szukaj w necie pani Zofii Kozak i jej agroturystyki. Teren położony nad jeziorkiem lampackim. Dostęp do jeziorka szanowna Pani Zofia ma.Również do dyspozycji kajak, rower wodny i łódka. Stamtąd też można zacząć spływ kajakowy. Byłem tam na delegacji 2 lata temu i sam łowiłem rybki po pracy :) karta na rok czasu na te jeziorko 70 zl. Trochę dużo jak na jeden akwen, ale za okres dwutygodniowy zapłacisz około 40 zł więc opłaca się na rok. Powodzenia i miłych wspomnień z pobytu na naszych malowniczych Mazurach  (2015/03/18 19:08)

seb255

Szukaj Pnsjonat agroturystyczny "KOZAK". Poczytasz i zobaczysz zdjęcia.  (2015/03/18 19:11)

siri34

super wielkie dzieki.... (2015/03/19 07:20)

rafall

Cześć,  w tamtym roku miałem dosłownie taki sam problem co Ty. Ja z rodzinką pojechałem do wioski Tałty przy jeziorze Tałty i w odległości 4 km od Mikołajek i powiem tak moja żona zachwycona dzieciaki też ja uważam że było super (posiadam kilka fajnych fotek okolicy i jeziora) Pozdro. (2015/03/20 16:41)

siri34

Tałty czy Tajty??Właśnie tam chcemy jechać bo dużo czytałem pozytywnych opinii na temat tego jeziora tyle że podobno warto jechać przed sezonem bo mniej ludzi a głównie o to nam chodzi zeby nie było tłumów... (2015/03/23 17:15)

LeoAmator

Nie jezioro ale rzeka Krutyń i miejscowość np Krutyński Piecek.Spływy kajakiem a w miejscowości elektrownia wodna i spiętrzenie na rzece.Wszystko zależy jak długi urlop planujecie? (2015/03/23 23:31)

Artur z Ketrzyna

Tałty czy Tajty??Właśnie tam chcemy jechać bo dużo czytałem pozytywnych opinii na temat tego jeziora tyle że podobno warto jechać przed sezonem bo mniej ludzi a głównie o to nam chodzi zeby nie było tłumów...

To będzie trudno, bo to szlak turystyczny nie tylko lądowy a i wodny. (2015/03/24 06:14)

siri34

chcemy pobyć tam około 10dni, myślę że wybór padnie na Tałty bo wszędzie blisko a i woda podobno ciekawa wędkarsko:)))) (2015/03/27 07:39)

Yogi2160

Byłem nad tym jeziorem rok temu tydzień na wczasach. Woda zielona i totalne bezrybie. (2015/03/28 16:12)

u?ytkownik44916

http://www.zielonykon.pl/Polecam z czystym sumieniem. Krutynia jest piękna. (2015/03/29 00:05)

siri34

Byłem nad tym jeziorem rok temu tydzień na wczasach. Woda zielona i totalne bezrybie.
o cholera dobrze że napisałeś mi to...my ruszamy na spontanie więc bez żadnych rezerwacji więc gdyby było do kitu to pojedziemy gdzie indziej:)
(2015/03/29 20:15)

kuba epa

Kolego na wakacje z rodzinką Suryty!

www.warmiasuryty.pl

Byłem paczką znajomych dwa lata temu. Genialne domki w wysokim standardzie. Przy każdym grill ławeczki itd. Na wielkim ogrodzonym terenie 6 domków różnej wielkości. Do dyspozycji łódki wędkarskie z silnikami, kajaki, rowerki... plac zabaw dla dzieciaków. Prywatna plaża (tutaj bez rewelacji ale jest), duży pomost, zadaszona altanka z grillem i wędzarnią nad samą wodą.

Tak fajnie, że za tydzień jadę znów ale tylko z kolegami ;) (2015/03/31 20:13)

Kapelek

Może nie tyle, żeby było to miejsce stałego pobytu podczas wakacji, ale na pewno sugerowałbym odwiedzić Mamerki, ze względu na świetnie zachowane tam bunkry poniemieckie. Jeśli dzieciaki lubią te klimaty - będą zachwycone. Jeśli nie lubią - też będą ;) Podobnie jak rodzice (zwłaszcza ojcowie). Cały kompleks jest znacznie ciekawszy niż słynny Wilczy Szaniec, warto zrobić sobie takie porównanie. (2016/01/27 10:17)

wirosla

Spokojnie mogę polecić Ci to miejsce na wyjazd z rodziną -Âhttp://domykonesera.pl. Jak jedzeimy na mazury t o tylko tam. Bardzo łądna okolica pierwszorzędne domki dla gości. Wszędzie czysto i komfortowo. Do tego wspaniał możliwośc obcowania z natura. No i mają w ofercie wiele ciekawych atrakcji dla dzieciaków. Jest tez oczywiśce sporo miejsc do wędkowania. Polecam (2019/09/30 10:55)

wodna12

Ja podbijam pytanie.Â
Chciałabym w tym roku, a konkretniej w lipcu (wiem, że kiepski termin ale cóż poradzić) wybrać się w okolice Mrągowa. I sprawa wygląda tak: Chciałabym połowić na desce SUP (mam taką [url=https://campsup.pl/deska-sup-z-siedziskiem]deskę sup z siedziskiem[/url] ) i zastanawiam się nad jakim jeziorem warto się zatrzymać. Czy jest sens wybrać się nad Czos, czy tam średnio z rybami? Jak będę na desce to nie planuję żadnych wielkich sztuk łowić bo to się może źle skończyć :D Doradźcie coś, proszę! (2021/05/27 11:41)

Sith

J. Mamry, Mamerki "Leśny Zakątek"
J. Kisajno, Giżycko "Stanica Wodna STRANDA"
J. Kisajno, Piękna Góra "Łabędzi Ostrów Ośrodek Wypoczynkowy" (2021/05/31 11:17)

wodna12

I to na tych jeziorach warto z Supem pływać i łowić? (2021/06/08 13:57)

Sith

Wszystko zależy od "zagęszczenia" na wodzie. Jeśli będzie tłoczno od żaglówek, a w szczególności motorówek i skuterów, to o wędkowaniu możesz praktycznie zapomnieć. Nadzieję dają bardzo wczesne poranki, a właściwie przedświt i świt. Jeśli na wodzie nie będzie tłumów (na co nie licz od czerwca do września) to można spokojnie połowić. Pamiętaj tylko o rozstawionych sieciach, bo jest tego ścierwa od cholery i często źle oznakowane.
Te informacje sprzed 4 lat, bo ostatnio byłem na jeziorach w październiku 2016 r. (2021/06/09 06:08)

Julian

Również bym za Surytami optował . Wszystko w opisie i w Praktyce !!!! zgadza się . Pod jednym wszak warunkiem . Kolega napisał że był z ,,paczką " . Zależy jaka ta ,,paczka " bedzie . To jest ta jedna ale Zasadnicza wada tego miejsca - sąsiedzi. . Było całkiem fajnie do momentu jak zjawiła się ,,paczka " . W programie atrakcji darcie ryja do 3 nad ranem o muzyce nie wspominam ( Zenek już mi się ,,ulewa " ).
Pozdrawiam
(2021/06/09 11:01)

Zephy

Jak będziesz szukać propozycji dla siebie, to przede wszystkim powinno się sprawdzić co jest, jeśli chodzi o atrakcje w okolicy. Przy wyjeździe z dziećmi warto myśleć o takich nietypowych atrakcjach, które mogą przypaść im do gustu. Ciekawym kierunkiem może być Kanał Elbląski sprawdzam www.kajakiempotrawie.pl . (2023/05/29 08:46)