Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
100% karp
ma taką pręgę na boku jak byś go w siatkę złapał
Ładny sazan :)
Piękny złoty karaś. Dawno takiego nie widziałem. Na moich wodach japoniec (srebrzysty) wyparł złotego.
Bury Ty masz jakiś notes w którym zapisujesz wszystkie konta? Bo ja już nie ogarniam wszystkich:) (2012/04/17 14:05)Piękny złoty karaś. Dawno takiego nie widziałem. Na moich wodach japoniec (srebrzysty) wyparł złotego.
BRAK SŁÓW . NIE WIEM JAK TO MOŻLIWE : POMYLIĆ KARPIA PEŁNOŁUSKIEGO Z KARASIEM. To już nawet karasie myli się z paszakami wpuszczanymi do wód - wprost ze stawów , rujnując ekosystem ....
(2012/04/17 17:30)Ładny sazan :)
Ty sam jesteś jak taki sazan . Sam się nie znasz na rybach i p* głupoty a innym doradzasz. Sazan to dzika forma karpia - ryba rzeczna występująca na terenie Azji Zachodniej a później także na terenie Europy Południowo -Wschodniej. Zlewiska mórz min : Morza Czarnego Kaspijskiego oraz Czarnego. Rzeki od Dunaju aż po Herlen .PZW na szczęście nigdy ( pomimo prób ) , nie udało się introdukować dzikiego karpia czyli sazana do polskich wód. Wystarczy ,że rodzimy ekosystem niszczą karpie z odmian hodowlanych .
skopiował z wikipedii i świeci...hahaha
no pewnie ze to karp pełnołuski czyli sazan :)
Karp pełnołuski i sazan to dwie różne ryby. (2012/04/18 18:55)Ładny sazan :)
Ty sam jesteś jak taki sazan . Sam się nie znasz na rybach i p* głupoty a innym doradzasz. Sazan to dzika forma karpia - ryba rzeczna występująca na terenie Azji Zachodniej a później także na terenie Europy Południowo -Wschodniej. Zlewiska mórz min : Morza Czarnego Kaspijskiego oraz Czarnego. Rzeki od Dunaju aż po Herlen .PZW na szczęście nigdy ( pomimo prób ) , nie udało się introdukować dzikiego karpia czyli sazana do polskich wód. Wystarczy ,że rodzimy ekosystem niszczą karpie z odmian hodowlanych .
skopiował z wikipedii i świeci...hahaha
no pewnie ze to karp pełnołuski czyli sazan :)
Gdzie Wy takie rzadko spotykane okazy łowicie ? U mnie nie ma w ogóle gdzie zarzucić wędki, bo woda wszędzie wysoka, a Wy ryby ciągnięcie jedną za drugą...
a to na zdjęciu takie ciut przypominające piskorza, ale trochę za jasne i wąsów nie widzę.