Jeśli chodzi o pracę moderatorów to nie wątpię że jest ciężka i niewdzięczna...Muszą Oni usestymatyzować setki tematów,przejrzeć tysiące wątków...i równocześnie trzymać pieczę nad jakością wypowiedzi uczestników forum.To,że tematy zbieżne są "wrzucane do jednego wora" nie jest niczym złym-w razie braku tejże reakcji w końcu doszłoby do całkowitego rozgardiaszu...
Niepokoi mnie co innego...Mianowicie...Jak moderator może zachowywać się w tak karygodny sposób???!!!Szanuję kol. Mastiffa za jego bogatą wiedzę i doświadczenie jednak Jego ostatnie słowne utarczki na pewno nie były na poziomie i nie przystały-tym bardziej moderatorowi,który powinien podobny proceder ukrucać...
Jeśli ktoś nie potrafi okiełznać swoich emocji obrażając innych użytkowników portalu-nie może decydować o tym co jest na forum właściwe a co nie...Zresztą...obelgi słowne w Polsce są ścigane zgodnie z Kodeksem Prawa Cywilnego.
Mam tylko nadzieję,że poczynania podobne się nie powtórzą niszcząc jakości forum i obniżając tak ciężko wypracowanej renomy portalu...
Nie zapomnijmy również o tym,że gro forumowiczów to ludzie naprawdę młodzi,których chłonne umysły absorbują z wędkuje.pl również takie excesy i mogą je potraktować jako coś normalnego...Panowie!!!Jesteśmy dorośli więc właśnie tak się zachowujmy...A dla młodych wędkarzy powinniśmy być wzorem,skarbnicą wiedzy i etyczną ostoją...
Przytocz, zacytuj mi bardzo proszę te obraźliwe słowa z mojej strony, które podpadają pod paragrafy związane z używanie słów ogólnie uznawanych za obraźliwe w tym kraju, a porównaj do tych, jakimi ja zostałem obrzucany. Czyli moderatorów wszyscy mogą obrażać, wyzywać, jeździć jak po łysej kobyle, a moderator ma milczeć, nastawiać drugi policzek do bicia i opluwany twierdzić, że deszcz pada, tak? Moder to maszyna i ma milczeć. Tematów przenosić nie może, prowokujących do kłótni wątków zamykać nie może, dublowanych zamykać informując o dublu, nie może, poprawiać tytułów, które o niczym nie informują, są z błędami, z małej litery, bez jakiegokolwiek sensu sformułowane, zero stylistyki i logiki, oznajmiające typu- "wędka", "dorsz", "karta", "POMOCY" etc, to tego wszystkiego nie można robić, bo autor takiego paszkwila się "obrazi" na zmianę jego "poetyckiego" kaszlu, tak? To co może moderator? Wychodzi na to, że NIC! Nie, my mamy takie a nie inne wytyczne od Redakcji i tak pracować będziemy. Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził i kochał dyscyplinę i regulaminy. I nie przeceniajcie "zasług" moderatorów w likwidowaniu wątków, przenoszeniu, zmienianiu i blokowaniu, bo Redakcja portalu również czyta forum i w wielu wypadkach reaguje takimi właśnie posunięciami. Pozdrawiam tych co znają tą robotę.
(2011/06/28 12:20)