Forum - sugestie i spostrzeżenia

/ 146 odpowiedzi
Bromar

Kolego, nie wiem jakie możliwości mają tu moderatorzy, ale wszedłem w pierwszy napotkany wątek zamknięty przez Kolegę @Mastiff - moderatora i widzę że w ostatnim poście dodanym przez niego jest podany link do wątku do jakiego został przeniesiony ten zamknięty, oto ten przykład :

http://forum.wedkuje.pl/post/spinning-poczatek/298394/0 (2011/06/28 10:01)

bodzinski

Panie Bodziński...specjalnie dla Ciebie korekta...I mnie nie wyświetla się na czerwono...Może to i lepiej...człowiek na błędach się uczy...

pisałem też w innych tematach że można sprawdzić wyraz wystarczy wpisać go w google lub poszukać w słowniku ortograficznym jeśli ktoś pisze na publicznym forum i robi błędy w podstawowych wyrazach jest to zwykłe niedbalstwo ze strony piszącego. (2011/06/28 10:03)

obcy91

jamesbond- wg. mnie troszkę się śpieszysz, poczekajmy co na to moderatorzy bo to oni zarządzają forum. A Ty chcesz szybko własną koncepcje wprowadzić w życie.
grunt to na spokojnie i powoli zastanowić się co da się zrobić, co moderatorzy są w stanie zrobić oraz czy wykazują chęć tego aby coś zmienić (z głosu ludu).

Wydaje mi się, gdyby forum miało przejrzysty kształt, łatwość z wyszukiwaniem, łatwy sposób dodawania tematów do kategorii (czasem mam sam z tym problem) to moderatorzy mogli by trochę odetchnąć. Bo teraz widać że mają ciągły młyn.

Poczekajmy może na to aby moderatorzy zabrali głos. (2011/06/28 10:05)

u?ytkownik37148

pisałem też w innych tematach że można sprawdzić wyraz wystarczy wpisać go w google lub poszukać w słowniku ortograficznym jeśli ktoś pisze na publicznym forum i robi błędy w podstawowych wyrazach jest to zwykłe niedbalstwo ze strony piszącego.

To nie jest w temacie. To kultura osobista. Jak chcą to niech z błędami CV piszą to się przekonają.  (2011/06/28 10:05)

u?ytkownik37148

http://forum.wedkuje.pl/post/spinning-poczatek/298394/0

i tak powinno być. Niestety niektórzy moderatorzy (nie wiem kto) usuwa wątek tylko dlatego, że  sie powtarza. Właśnie działanie @Mastiff-a jest w tej dziedzinie dobre i inni moderatorzy również powinni tak postępować. (2011/06/28 10:06)

u?ytkownik37148

jamesbond- wg. mnie troszkę się śpieszysz, poczekajmy co na to moderatorzy bo to oni zarządzają forum. A Ty chcesz szybko własną koncepcje wprowadzić w życie.
grunt to na spokojnie i powoli zastanowić się co da się zrobić, co moderatorzy są w stanie zrobić oraz czy wykazują chęć tego aby coś zmienić (z głosu ludu).

Wydaje mi się, gdyby forum miało przejrzysty kształt, łatwość z wyszukiwaniem, łatwy sposób dodawania tematów do kategorii (czasem mam sam z tym problem) to moderatorzy mogli by trochę odetchnąć. Bo teraz widać że mają ciągły młyn.

Poczekajmy może na to aby moderatorzy zabrali głos.

nie chce jak najszybciej wprowadzić swojej koncepcji. Chce aby działania podejmowane były sensowne i nie było samowolki. Bo to tylko przeszkodzi. Ale skoro uważasz że się za bardzo spieszę ok. To tylko propozycja była. Zwalniam tempa :) (2011/06/28 10:12)

obcy91

:) (2011/06/28 10:13)

Bromar

http://forum.wedkuje.pl/post/spinning-poczatek/298394/0

i tak powinno być. Niestety niektórzy moderatorzy (nie wiem kto) usuwa wątek tylko dlatego, że  sie powtarza. Właśnie działanie @Mastiff-a jest w tej dziedzinie dobre i inni moderatorzy również powinni tak postępować.

Tu się Kolego z Tobą zgadzam, też widziałem choć nie pamiętam już teraz tych wątków, które zostały zamknięte z powodu powtarzania się i nie było tam żadnego linku mówiącego o tym że tam właśnie został on przeniesiony.

Moim zdaniem powinno być tak jak piszesz, zamyka i przenosi się powtarzający temat ale w ostatnim poście podany jest link do wątku do którego został przeniesiony. (2011/06/28 10:13)

bodzinski

pisałem też w innych tematach że można sprawdzić wyraz wystarczy wpisać go w google lub poszukać w słowniku ortograficznym jeśli ktoś pisze na publicznym forum i robi błędy w podstawowych wyrazach jest to zwykłe niedbalstwo ze strony piszącego.

To nie jest w temacie. To kultura osobista. Jak chcą to niech z błędami CV piszą to się przekonają. 

denerwuje mnie tylko to że ludzie piszą żeby nie upominać młodych użytkowników , ponieważ nie będą chcieli korzystać z tego forum. Młodość ich nie usprawiedliwia ja mam 13 lat. i staram sie żeby moje wypowiedzi miały treść, sens i staram sie dbać o pisownie Polskich wyrazów (2011/06/28 10:16)

perwer

Modki maja dużo pracy i widac to gołym okiem.Jeśli 10 razy na dzień powstaje nowy temat ; jaki sposób na lina,lub gdzie wyrobic karte itd.. to jest co robic..do tego teraz we wszystkich pokojach jest dziennie kilka lub kilkanaście tak powielonych tematów.Po tem użytkownik patrzy; jego tematu nie ma i zdziwiony wdaje sie w dyskusjie gdzie indziej ....i tak te koło dziennie sie zamyka...teraz pytanie brzmi czy można coś z tym zrobic,ale pytanie te zadaja wszyscy którzy dbaja o dobro portalu ,a nie po złości ----mam nadzieje....Na pewno jeden z kolegów sie stara ,niestety też jedne wątki przenoszone,drugie nie robią młyn,ale zdaje sobie sprawe że jeden z modków nie da ogarnąc wszystkiego i cały dzień siedziec przy kompie.

Nie jest dużym problemem wnieśc kilka zmian ,ulepszeń-problemem już większym może byc współpraca i chęci...

(2011/06/28 10:19)

u?ytkownik37148

denerwuje mnie tylko to że ludzie piszą żeby nie upominać młodych użytkowników , ponieważ nie będą chcieli korzystać z tego forum. Młodość ich nie usprawiedliwia ja mam 13 lat. i staram sie żeby moje wypowiedzi miały treść, sens i staram sie dbać o pisownie Polskich wyrazów

możesz dodac wpis na blogu :) ale na serio:to zależy od ich kultury. Jak piszą z błędami i maja wszystko w d**ie to znaczy, ze im nie zależy i olewają to co piszą. Możesz napisać posta cytując a na końcu wpis "ort" albo jakoś tak. Ewentualnie jakiś moderator mógłby edytować tego posta i na dole wpisać na czerwono "Pisz zgodnie z zasadami ort - nick moderatora" ale to trza uzgodnić razem z tymi zasadami na forum. Na razie zaczekajmy jak "szanowna Redakcja" włączy Outlooka i zobaczy ilość nowych wiadomości e-mail. :) (2011/06/28 10:21)

u?ytkownik37148

Modki maja dużo pracy i widac to gołym okiem.Jeśli 10 razy na dzień powstaje nowy temat ; jaki sposób na lina,lub gdzie wyrobic karte itd.. to jest co robic..do tego teraz we wszystkich pokojach jest dziennie kilka lub kilkanaście tak powielonych tematów.Po tem użytkownik patrzy; jego tematu nie ma i zdziwiony wdaje sie w dyskusjie gdzie indziej ....i tak te koło dziennie sie zamyka...teraz pytanie brzmi czy można coś z tym zrobic,ale pytanie te zadaja wszyscy którzy dbaja o dobro portalu ,a nie po złości ----mam nadzieje....Na pewno jeden z kolegów sie stara ,niestety też jedne wątki przenoszone,drugie nie robią młyn,ale zdaje sobie sprawe że jeden z modków nie da ogarnąc wszystkiego i cały dzień siedziec przy kompie.

Nie jest dużym problemem wnieśc kilka zmian ,ulepszeń-problemem już większym może byc współpraca i chęci...

zgadzam się. Moderatorów na forum jest kilkunastu i moim zdaniem za mało. Bo oni za ciężko pracują. Sorry ale muszą przenosić średnio 15 wątków dziennie każdy. A jak jakiegoś nie ma na forum no to wtedy reszta ma więcej pracy. Redakcja powinna wybrać jeszcze pare osób albo dać kogoś od siebie. No cóż najpierw pocztę muszą sprawdzić :P (2011/06/28 10:24)

Bromar

Dobrze piszesz Darku, musimy pamiętać, że moderator to też człowiek taki sam jak i my, że ma pracę, swoje jakieś obowiązki i nie może być obecny na forum cały dzień (chyba by zwariował). Faktem jest, że mamy tu kilku moderatorów, jednak takim najbardziej widocznym jest Maciej, jednak on sam tego nie jest w stanie ogarnąć.

Dla tego, młodzi czy nowi na forum userzy, powinni się najpierw troszkę zapoznać z tym forum, trochę poczytać, poobserwować co z czym, że tak powiem się tu je, dopiero później zaczynać że tak powiem karierę usera :))

Jestem na forum od chyba nie całego roku, ale nim się zalogowałem i zacząłem pisać to przez kilka dni czytałem i obserwowałem co i jak. No ale to jest moje podejście do tego tematu, wiem, że dzisiejsza młodzież ma mało czasu, im się wszędzie spieszy, bo jutro na ryby a nie wiedzą na co łowić i trzeba im szybko podpowiedzieć :)) (2011/06/28 10:33)

perwer

Spokojnie .....wiem, że idzie ku lepszemu i jestem mile zaskoczony...Myśle że sie w niedługim czasie poprawi sie znacznie.... (2011/06/28 10:35)

perwer

Marku miałem identyczne podejście jak Ty i zgadzam sie z Toba w 100%.Dlatego wiem że sa prowadzone ulepszenia ,które właśnie pomogą nowym użytkownikom i ułatwią  zakładanie właściwych tematów we właściwych miejscach.....Myśle że w takim wypadku możemy troszke uciszyc dyskusje i trzymac kciuki za ulepszenia. (2011/06/28 10:39)

u?ytkownik37148

Marku miałem identyczne podejście jak Ty i zgadzam sie z Toba w 100%.Dlatego wiem że sa prowadzone ulepszenia ,które właśnie pomogą nowym użytkownikom i ułatwią  zakładanie właściwych tematów we właściwych miejscach.....Myśle że w takim wypadku możemy troszke uciszyc dyskusje i trzymac kciuki za ulepszenia.

widzicie ja też zaczynałem jako czytelnik :) . Niestety często nowi userzy wrzucają nowego posta dodają jeszcze POMOCY !!! a wiad. które chcą zdobyć są 2 wątki niżej w tym samym pokoju.  Dlatego dobrze że taka inicjatywa powstała ze strony Kolegi. Jesteśmy społecznością i razem powinniśmy pomagać sobie nawzajem i nowym użytkownikom i adeptom wędkarstwa. Jak na razie czekam na wiadomość od redakcji. Dostałem potwierdzenie, że doszło . Zobaczymy co będzie. (2011/06/28 10:52)

Bromar

No to robimy kawę, siadamy i czekamy, oczywiście bacznie obserwując forum :))) (2011/06/28 10:56)

u?ytkownik37148

No to robimy kawę, siadamy i czekamy, oczywiście bacznie obserwując forum :)))

ja właśnie ścieram kawę :( dobrze że w klawiaturę ni poszło :D. Ale obserwuje forum może dlatego ją przewróciłem hmm :P (2011/06/28 10:59)

Bromar

No to robimy kawę, siadamy i czekamy, oczywiście bacznie obserwując forum :)))

ja właśnie ścieram kawę :( dobrze że w klawiaturę ni poszło :D. Ale obserwuje forum może dlatego ją przewróciłem hmm :P

I to był błąd, kawę trzymamy daleko od klawiatury, bo jak się czasem czyta pewne posty, to ręcsię same rwą aby coś ciekawego, że tak powiem odpisać :)) (2011/06/28 11:03)

obcy91

jeszcze taka sugestia :) kojarzycie temat "Jak było dziś na rybach"?
jest to codziennie oblegany temat-wiem. Ale czy nie było by dużym ułatwieniem przypiąć temat jako pierwsza pozycja w danym pod forum? w tym przypadku Wiadomości PZW wiadomości na forum
(2011/06/28 11:03)

obcy91

I można by było robić tak z każdym najczęściej powielającym się tematem. (2011/06/28 11:05)

FriQ

Bałagan jak nie wiem co.. Nie zakładajcie non stop tematów np. teraz nowy " Warta - brak brań" napisz to w "Jak było dziś na rybach" od tego jest ten dział a nie każdy robi nowe tematy z każdą pierdolą... (2011/06/28 11:06)

u?ytkownik37148

I to był błąd, kawę trzymamy daleko od klawiatury, bo jak się czasem czyta pewne posty, to ręcsię same rwą aby coś ciekawego, że tak powiem odpisać :))

dokładnie. Mnie wkurzył jeden koleś na Priv i jak mi ręka zatoczyła koło to prosto w kubek :P no cóż. Teraz trzymam myszkę bliżej klawiatury a kawka z przodu jakieś 10 cm poza zasięgiem. :P (2011/06/28 11:10)

u?ytkownik37148

jeszcze taka sugestia :) kojarzycie temat "Jak było dziś na rybach"?
jest to codziennie oblegany temat-wiem. Ale czy nie było by dużym ułatwieniem przypiąć temat jako pierwsza pozycja w danym pod forum? w tym przypadku Wiadomości PZW wiadomości na forum

dokładnie o tym gdzieś już pisałem. Żeby był u góry żeby nawet idiota na niego wpadł. (2011/06/28 11:11)

obcy91

Otóż to, i przypinać taki temat jeśli np. przekroczy 200postów. (2011/06/28 11:12)