Zaloguj się do konta

Firma Okuma

utworzono: 2010/02/28 09:03
kuba777

Witam..opinia o Firmie Okuma? W czym się najlepiej specjalizują? Pozdrawiam.. [2010-02-28 09:03]

maniek25

najlepiej moim zdaniem robią kolowrotki .pozdrawiam

[2010-02-28 11:03]

mar83

Kołowrotki ale też nie zawsze.Mam 2 jeden made in japan drugi made in malazja.Ten drugi rozleciał się po trzech miesiącach.Dobrze,że gwarancja 5 lat
[2010-02-28 16:27]

buntownik86

Co do jakości produkowanych przez tą firmę kołowrotków to nie orientuje się, ale jeśli chodzi o wędki to mimo, że nie jest to firma tak znana jak JAXON mają w miarę dobre wędki. Sam miałem przez 4 lata wędkę tej firmy i byłem z niej zadowolony.
[2010-02-28 17:43]

ryukon1975

Okuma produkuje naprawdę dobre kołowrotki inne rzeczy raczej u nas trudno dostępne(przynajmniej ja nie spotykam).Okuma może nie jest tak znana jak Jaxon ale to dobrze bo ma on bardzo wiele negatywnych opinii.Też miałem wędziska tej firmy(3) nie były one bardzo drogie ale po doświadczeniu z nimi miałem poważne obawy by wyłożyć większą kasę na lepsze wędki tej firmy.Teraz używam Daiwa,Konger i Dragon lakier nie pęka kije sie nie łamią jestem z nich naprawdę zadowolony.
[2010-02-28 19:37]

limakryba

Czasami może się trafić jakiś trefny kołowrotek zależy jaki się trafi                               

[2010-02-28 19:38]

swistak888

Okuma jako firma cieszy się w miare dobrą opinią. W miare bo wiadomo w każdej znajdzie się jakaś perełka no i wiadomo jakieś buble. Przez jakiś czas pracowałem w sklepie wędkarskim gdzie to miałem styczność z produktami wielu producentów w tym i owej firmy. Okuma tak jak już jeden z kolegów wcześniej opisał udziela jako jedna z nielicznych 5 letniej gwarancji i to jest spory plus. Jeżeli dużo łowisz. Nawet najlepszy sprzet po kilku sezonach może ulec uszkodzeniu. A w przypadku Okumy producent udziela nam dłuższego niż u konkurencji okresu gwarancji. Trzeba tylko pamiętać o jednym. Aby pokserować sobie paragony. Niestey po jakimś czasie blakną i możemy mieć później kłopoty z uzyskaniem prawa do gwarancji:( Jeśli chcesz się czegoś dokładniejszego dowiedzieć to napisz konkretny model a ja w miare możliwości ujawnie Ci jego wady i zalety. Oczywiście proszę o wiadomość na prv;)
Pozdrawiam,
Jarek
[2010-02-28 22:49]