Zaloguj się do konta

Firma Ryobi - opinia o kołowrotkach Ryobi

utworzono: 2016/04/11 21:28
pj2015

witam, co sądzicie o kołowrotkach tej firmy [2016-04-11 21:28]

berthold

jedne z lepszych a jak porównasz w tych samych cenach to chyba najkorzystniej wychodza [2016-04-11 21:50]

Jakub Woś

Mam Zaubera i jestem zadowolony [2016-04-11 22:58]

Draq

Zależy któy model masz na myśli. Jeśli Zaubera czy Slama to moje ręce zawsze skierowane będą w kierunku SPRO :) [2016-04-11 23:44]

SlawekNikt

Spro ... o jakim modelu piszesz ? Domyślam się, że czerwoniec ... ? [2016-04-11 23:57]

Tomas81

Skupię sie nad młynkami stricte spinningowymi. Zatem obecne Zaubery to loteria. Raz sie trafi egzemplarz świetny, jak było jeszcze sprzed 5-6 lat, innym będzie jak traktor :-( Lepiej iść w kierunki Reda, cena prawie ta sama a jakość tak drastycznie nie spadła. Bo Spro też czasem już zdarzają się wpadki. [2016-04-12 01:08]

Sith

Ryobi i Spro to obecnie chyba jedne z najlepszych kołowrotków na rynku, ze wskazaniem na Spro. Ja jednak wybrałbym Ryobi z tej prostej przyczyny, że można do nich dokupić dowolną ilość szpul zapasowych identycznych z główną, co znacznie rozszerza obszar użytkowości kołowrotka. [2016-04-12 05:50]

jasin7

Posiadam ecusime < arctice < zaubera wszystkie z dystrybucji dragona. Do ostatniego nie mam uwag. W pozostałych pod silnym obciazeniem bardzo delikatnie czuc zabkowanie trybow ale nie przeszkadza mi to w spiningowaniu. Na plus plynny hamulec we wszystkich i rowne nawijanie plecionki. Ogolnie od lapania na gumy 12,5cm + glowki do 10g jak ja lapie polecil bym zaubera. Na spro nie lapalem wiec nie porownam. [2016-04-12 10:44]

barrakuda81

Firma Ryobi z tego co wiem robi też kołowrotki dla Spro...Myslę że to kwestia doświadczeń indywidualnych każdego wędkarza. Podejrzewam że i to i to jest na zbliżonym, dobrym poziomie. Oczywiście są modele tańsze i droższe. Celując w te uznane, droższe myślę że nic lepszego w tej cenie się nie znajdzie i bedą to produkty na bardzo zadowalającym poziomie ( oczywiście zależy od oczekiwań:-)). [2016-04-12 10:55]

maroni26

Jak będzies kupował Ryobi to tylko z dystrybucji Dragona .Dystrybucja kongera jest gorsza , gdyż konger zamówił u producenta tańszą wersje z tańszych komponentów i ludzie narzekają [2016-04-12 13:52]

SlawekNikt

Albo jak masz taką możliwość to kup z rynku niemieckiego niestety ... tamte są jeszcze lepiej wykonane. [2016-04-12 18:43]

Pike000

Używam Zaubera w wersji 4000 na zmianę do spinningu i do feedera, jestem bardzo zadowolony. [2016-04-12 20:15]

maroni26 Konger nie zamawiał nic u producenta, tylko ściąga je od rosyjskiego dystrybutora. [2016-04-13 19:41]

Sith

Przmierzam się do uzupełnienia mojego arsenału o kołowrotek http://www.wedkarski.com/kolowrotki/9344-kolowrotek-tresor-fd-ryobi.html model CHW-TRS-3000. W sieci jest bardzo mało, tyle co kot napłakał, o tym kołowrotku. Czy ktoś go może używał? Jakie opinie?

Ps
Wielka prośba, nie proponujcie mi innych, proszę o informacje wyłącznie na temat tego młynka. ;-) [2016-05-20 08:45]

aldente

Tak na marginesie...Parę modeli Spro produkuje Ryobi. Trzeba jednak uważać, bo japońska firma Ryobi ma parę zakładów  w Chinach i stamtąd pochodzi część kolowrotków Spro.   Red Arc to nic innego tylko klon Zaubera, a Blue Arc odpowiada Applause.
Wszystkie kolowrotki Tubertini są produkowane przez Ryobi. Większość kołowrotków WFT jest też z produkcji Ryobi. WFT Braidspin und Ryobi Ecusima są technicznie identyczne.
ProLogic produkuje swoje kołowrotki przez firmę Okuma. Optycznie przypominają Okumy, jednak nie wiadomo czy są identyczne jak kołowrotki Okuma.
Shimano i Daiwa mają własną produkcję. DAM projektuje swoje kołowrotki w Niemczech ale produkcja jest na Dalekim Wschodzie. Mimo, że klony mogą optycznie nie różnić się od pierwowzoru, to mogą jednak drobiazgami odbiegać od wzorca.  Jednak różnice te (optyczne i techniczne) są minimalne. [2016-05-20 14:34]

SebekKry

Kupiłem sobie ostatnio Zaubera Cf 3000 i przyznam że strasznie się zawiodłem. Chodzi jak stara sieczkarnia. Był ze mna na rybach ze trzy razy i muszę go przesmarować jeśli nie pomoże to oddam na gwarancję. Porównując do starego Zauberka 2000 to ten chodzi jak marzenie. CF kicha. Nawet mój stary Penn Slammer 260 chodzi ciszej jak zauber CF. [2016-05-20 21:13]

H8R

maroni26 Konger nie zamawiał nic u producenta, tylko ściąga je od rosyjskiego dystrybutora.
maroni26
 (2016/04/12 13:52)Głos oddany obecna ocena: -1
Jak będzies kupował Ryobi to tylko z dystrybucji Dragona .Dystrybucja kongera jest gorsza , gdyż konger zamówił u producenta tańszą wersje z tańszych komponentów i ludzie narzekają

Za takie idotyczne i z pyty za przeproszeniem wyssane pomówienia, osobiście na ich miejscu bym was pozwał. Naczytaliście się bzdur, i powtarzacie. 
Niestety, w naszym idiotycznym kraju jak na kogoś plujesz, od razu znajdziesz "poklaskiwaczy". Wypijcie codzienną dawkę mleczka cebulowego, i spać.
Bladego pojęcia nie macie o tym kto, co i dlaczego, ale wszystko wiecie najlepiej. Jako przedstawicielowi gatunku ludzkiego, wstyd mi za takie końskie sp..y jak powyżej. Żal.pl
Obojętne, z jakiej to jest dystrybucji - kołowrotki Ryobi, Spro, Trabucco, WFT, część DAM, Mikado, Dragon - wszystko idzie Z TEJ SAMEJ FABRYKI W CHINACH. 
Pięć minut poszukiwań w googlu, 5 MINUT.
Jednak głupota ludzka nie zna granic - tak zostało napisane, więc to prawda. Prawda jest jedna - papier, zwykły, czy też nowomodny e-papier, przyjmie wszystko. A ludzie łykają jak te qrwa kormorany... [2016-05-20 22:24]

simpson

Ja kupiłem miesiąc temu zaubera 4000 i po 8 godzinach na majówce zaczą napi...lać jak traktor. Szczerze za trzy stówki spodziewałem się czegoś lepszego. Oddam na reklamację i zobaczymy czy coś da. Fajnie nawija plećkę, ale na chwilę obecną drugi raz bym nie kupił. [2016-05-21 20:22]

Czarny Kruk

Od miesiąca jestem posiadaczem Arctici 6000 z dystrybucji Dragona i powiem szczerze, że po tych wszystkich " achach " i " ochach " w necie spodziewałem się czegoś lepszego. A ta menda szumi pod obciążeniem jak halny w Tatrach. [2016-06-17 22:02]

amstaf358

Kupcie sobie MIKADO Black Stone 4006 FD ,i zobaczcie kulturę pracy oraz hamulec,tego kręcioła,,,,,PEREŁKA! [2016-09-03 21:16]