Firma Mitchell opinie
utworzono: 2011/08/08 13:15
Witam
Przeglądałem na allegro feedery tak z nudów i znalazłem coś takiego http://allegro.pl/lux-wedka-mitchell-elite-heavy-feeder-3-90-80-150-i1750065589.html czy ta firma produkuje jakiś porządny sprzęty czy raczej szmelc???
[2011-08-08 13:15]Kiedyś to był bardzo porządny sprzęt produkowany przez francuzów. A teraz..... chyba tak samo jak ze sprzętem elektronicznym, wszystko różni sie tylko ceną. Lecz poczekaj na opinie wędkarzy, którzy są na czasie, bo ja muszę się od nowa uczyć. [2011-08-08 13:53]
Mam feddera Mitchela za którego rok temu zapłaciłem sporo ponad 250 zeta, dokładnie nie pamiętam. Co to za model również nie wiem ponieważ jest on właśnie w serwisie:( Złamał mi się jakieś 3 tygodnie temu przy wyrzucie 80 g ciężarka z rosówami a niby jest do 120 g, długość tak na marginesie 3,6m i jeszcze nie dojechał z powrotem do mnie. Więc nie jestem do końca pewny czy jest to najlepsza firma produkujące feddery choć do tamtego feralnego lipcowego wieczoru mogłem go opisywać w samych superlatywach. Lekki, mocny o fajnym ugięciu, rzeczy klasyk. Ale strzelił. Choć z drugiej strony doskonale zdaję sobie sprawę iż każda wędka węglowa kiedyś się złamie. Ogólnie nie chcę polecać ani też odradzać.
[2011-08-08 15:21]
Mam feddera Mitchela za którego rok temu zapłaciłem sporo ponad 250 zeta, dokładnie nie pamiętam. Co to za model również nie wiem ponieważ jest on właśnie w serwisie:( Złamał mi się jakieś 3 tygodnie temu przy wyrzucie 80 g ciężarka z rosówami a niby jest do 120 g, długość tak na marginesie 3,6m i jeszcze nie dojechał z powrotem do mnie. Więc nie jestem do końca pewny czy jest to najlepsza firma produkujące feddery choć do tamtego feralnego lipcowego wieczoru mogłem go opisywać w samych superlatywach. Lekki, mocny o fajnym ugięciu, rzeczy klasyk. Ale strzelił. Choć z drugiej strony doskonale zdaję sobie sprawę iż każda wędka węglowa kiedyś się złamie. Ogólnie nie chcę polecać ani też odradzać.
ale z drugiej strony patrzeć na węglówki to do końca nie wiadomo czy to wina firmy czy użytkownika bo starczy lekko gdzieś nieopacznie stuknąć i potem leci jak zapałka z włóknem szklanym nie było tego problemu
[2011-08-08 16:18]
ale z drugiej strony patrzeć na węglówki to do końca nie wiadomo czy to wina firmy czy użytkownika bo starczy lekko gdzieś nieopacznie stuknąć i potem leci jak zapałka z włóknem szklanym nie było tego problemu
Zgadza się dlatego nie będę krytykować tej firmy bo jest możliwe iż złamanie tego patyka nastąpiło z mojej winy bo gdzieś kiedyś mocniej puknąłem o jakiś kamień. Wszystko możliwe, ja jedynie napisałem jaką "przygodę" zaliczyłem z fedderkiem tej firmy.
[2011-08-08 16:39]
Hejka sam używam Mitchell Fluid 3,5m 50-150g teleskop, sprawdza się bardzo dobrze, 2 lata użytkowania na rzekach i jeziorach, wyrzut 90g, 120g bez mniejszego problemu. Cena przyzwoita w jednym ze sklepów zapłaciłem 200zł, Jedyny mankament, to taki że musiałem dokleić 2 przelotki, na poxipol dało radę wędka dalej śmiga. Dobrze widać brania leszczyków od 0,5kg polecam. [2015-08-17 19:17]
Z Mitchella posiadam spinning fluid 5-30 2,70m kijek się dobrze spisuje a i zapas mocy ma w sobie. [2015-08-18 11:36]