Carbomaxx to nie rewelacja jeżeli o kongera chodzi, miałem feedera z tej serii i kiepski był, był gruby, a przy tym "giął się jak krowi ogon". Na początek oczywiście, bo to mocne wędzisko, ale nigdy teleskop. Teleskopy te są źle wykonane choćby pod względem montażu przelotek, które odklejają się.
Konger ogólnie robi dobre kije, ale musisz dać stówkę więcej, masz wtedy przy tym carbomaxie wypasionego kijaszka, który posłuży parę lat. Sam mam spining z serii World Champion IRI i jest to super sprzęt, za niewielkie pieniądze.
Kupuj kongera, ale celuj w lepsze , droższe serie tej firmy, nie pożałujesz.
(2012/02/08 11:33)(2012/02/08 11:39)
Kupuj kongera, ale celuj w lepsze , droższe serie tej firmy, nie pożałujesz.
Też tak myślę,ale jeśli chodzi o wędki. Kołowrotki tej firmy jakoś mnie nie przekonują.
Wlasnie sam sie zastanawialem nad ta firma i ostatecznie zaryzykowalem, kupilem pare dni temu bolonke arcus 5m, cena dobra, wyglada calkiem niezle.
Ja używam Arcus feeder 3,9 do 150 g.Kupiłem go za 140 zł,ale teraz znacznie podrożały. To dobre wędziska -solidnie wykonane,nie ma mowy przy dobrym użytkowaniu,żeby się połamały czy coś w tym stylu. Carbomaxa miałem okazję użyć raz, i powiem,że za tą cenę to dobry sprzęt. Zresztą wędkarz,który mi ją wypożyczył bardzo ją chwalił za sprężystość i moc. Wygląda też fajnie.
I tu sie z Toba zgadzam w zupelnosci ze,feedery Kongera o niebo sa lepsze niz Jaxon czy Mikado
Mam do tej pory ale juz nie uzywam Konger Vectron cw.60g,ale 3 lata nim rzucalem miedzy glowkami na Odrze i nigdy nie bylo problemu
Trzymaj sie.
(2012/02/09 10:06)Mam dwa feedery tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Myślę, że w tej cenie ciężko ustrzelić coś w podobnie dobrej jakości.
Co do młynków to mam jeden z wolnym biegiem, ale używałem go dosłownie kilka razy więc się nie wypowiem (choć opinie o kołowrotkach Kongera nie są już tak dobre jak o wędkach).
(2012/02/09 17:29)