Lubie i ogladam filmy WMH. Ale... Czy mozna sie duzo z nich nauczyc, nie bardzo. Napewno sa wartosciowym materialem dla wedkarzy ale nie przekazuja zdyt duzo wiedzy, szczegolnie dla mlodych adeptow wedkarstwa. Wszystkie nakrecone sa w tym samym stylu: jak wygladala moja wyprawa na pstraga, leszcza, lina, itd. Napewno nie jest to: jak lowic pstraga, leszcza, lina.
Moze tak mowie bo mam dostep do zagranicznych filmow wedkarskich, szczegolnie angielskich. W polskich jest taki schemat: 3-5 minut na omowienie sprzetu a pozniej gosc lowi przez godzine, dobrze gdy jak omawia sprzet/zestawy nie chowa wszystkiego za plecami zeby przypadkiem jakiejs tajemnicy nie zdradzic :)
W angielskich jest wszystko odwrotnie, wszystko jest wytlumaczone jak budowa cepa zeby nawet poczatkujacy/dzieci zrozumialy. Godzina na wytlumaczenie zestawow, techniki, zblizenia zestawow, nic do ukrycia, a pozniej jakies 15 minut lowiena :)
(2012/06/21 12:34)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Obejrzałem wiekszosc filmow z YT i chyba z wedka nad wode jest najlepsza pozycja na dlugie zimowe wieczory.
(2013/04/02 17:29)Pan Mroczek ma również swoje artykuły w Wiadomościach Wędkarskich ;)
Obejrzałem wiekszosc filmow z YT i chyba z wedka nad wode jest najlepsza pozycja na dlugie zimowe wieczory.
Okonie na spławik./z wędką przez świat Korsyka.
Rex Hunt -karpie, leszcze i coś jeszcze/ wędkarskie abecadło Bat.
Wędkarski Patrol (o szczupakach)
Karpiowa zasiadka.
Rex Hunt -morska przygoda/ Wakacje w Finlandii
Wędkarstwo podlodowe/Jak złowić dorsza.
Wielka Majówka./UST-124
Operacja sam Sum/Vademecum Wodnika oraz The Best Of 2
Ryby z głębin (o czarniakach)
Polak na Hitrze/Wędk. Abc Tyczka,
Feder i odległościówka
Wyprawa na sumy
Wakacyjne łowy (Wersminia)/ Bornholm
Od spławika do gruntu.
Sposób na leszcza.
Przyczajony jaź, ukryty kleń.
3 rzeki
Sposób na sandacza.
Drop szot bez tajemnic/ wędkarstwo podlodowe
Wędkarskie eldorado.
Opowieści o jesiennych szczupakach.
Sposób na okonia.
Jig master
sandacz polska szkoła łowienia/morski spławik/
Sposób na węgorza.
Powrót sandacza.
Mazurskie szczupaki.
Nowoczesne przynęty gumowe.
Szlakiem troci i łososia (ta se zostawiam, chyba że...)
Fishing Inpossible
King of the jerkbajt/wademekum wodnika cz II, i w krainie Salmo.
Boczny trok/morska gruntówka.