Witam koledzy zamierzam kupić feeder na jeziora. Będę łowił na koszyczek zanętowy jako sygnalizator będzie mi służyła podwieszana bombka. Zaproponujcie coś do około 250 zł?????(2011/12/22 17:38)
Witam serdecznie.
Na jeziora i widy stojące nie polecam feedera, według mnie ( ale to moje zdanie ) picker będzie najlepszy. Kijki lżejsze delikatne i pięknie czuć rybkę, delikatność szczytówek jak w feederach często delikatniejsze.
Polecam bardzo pickery Mikado do 40g cw.Jest ich w ofercie cała masa, wybierasz według ceny i wagi wędki. Naprawdę będziesz zadowolony.
Witam.
Używam feederów:Mikado light feeder ultraviolet 390/90 z kołowrotkiem Okuma Aquios 30 i Mistrall Aero Star feeder 390/90 z kołowrotkiem Okuma Afalon AN 30.Zestawy kosztowały ok 300 i 250 zł.Łowie głównie na jeziorach i kanałach/wody stojące i wolno płynące/leszcze, liny,karasie i płocie.itp.Wymienione zestawy zdają egzamin i dostarczają sporo frajdy zwłaszcza gdy na takie lekkie zestawy holuje się rybki powyżej 1 kg.Jeszcze jedna uwaga dla kolegi nowas5 rozpoczynającego temat:w tej metodzie łowienia brania ryb wskazuje delikatna szczytówka,jest czulsza od bombki.
Pozdrawiam
(2012/01/28 14:19)http://forum.wedkuje.pl/f,wybor-feedera,229055,0.htm macros 111 nie wiem czego ty oczekujesz ale na kilku forach się pojawiasz i doradzasz innym zachwalając że taki sprzęt opisujesz że polecam Tylko daiwa Regal-X lub Z ( kołowrotek ) na innychforach doradzasz wedki a ak coś mi się wydaje że sprzęt taki byś chciał MIEĆ anie POSIADASZ WIĘC JAK SIE ZABIERA GŁOS NA JAKIŚ FORUM I W TEMACIE MUSUSZ SIĘ LICZYĆ ŻE INNI TEŻ PRZEGLĄDAJĄ I WYŁAPUJĄ WYPOWIEDZI WIĘC JUŻ ZACZYNAM WĄTPIĆ CZY TY SZUKASZ SPRZĘTU CZY TYLKO PODPUSZCZASZ TU PORZĄDNYCH ludzi(2012/01/29 20:23)
Koledzy kupil bym na wiosne porzadnego kijka na wody stojace,chcialbym cos lekkiego,dl.max.3,6m.
Chcialbym zaznaczyc ze nie interesuje mnie jakis Jaxon,Robinson,Mikado i tym podobne "PALY",i mam zamiar wydac jakies 300-400zl.
Prosze o konkrety.