Feeder na sandacza

/ 28 odpowiedzi
guzzi

Tylko nie stosujcie na sandacze kotwic!!! Sak zażre siemały sandacz to już po nim. Najlepiej pojedyncze haki z wyłamanymi zadziorami. (2016/07/07 15:24)

u?ytkownik102837

Moim zdaniem feedery jak najbardziej nadają sie do łowienia w rzece. Sam tak łowię i jestem zadowolony oraz mam efekty. Po prostu używam dwóch feederów daiwa windcast have feeder 4,2m do 150g. Montuje zwykły zestaw z rurką antysplontaniową i ciężarkiem. Daje długi metrowy przypon z cienkiej plecionki. I na końcu wiąże pojedynczy hak wmiare z cienkiego drutu (napewno nie jakiś sumowy, bo i takie u ludzi widuje). No chyba prostrzego łowienia to nie ma. A i oczywiście kręciołki z wolnym biegiem. To jest przede wszystki podstawa. Ryby nie psadają, jeśli chodzi o zapas mocy to jak sie ciągnie taką 60cm nie ma żadnego problemu. Tylko właśnie podstawa to dobry hamulec :)  (2016/07/25 17:54)

dawid44

Witam  kolege boczny trok ale te kreciolki to nie musza byc z wolnym biegiem dobrze jak jest ale nie musi bo ja jak lowie jak kolega pisze to sprzeglo popuszczam na maxa i tez jak wezmie to jedzie jak szalony a tylko ze ja lowie w jezorze a nie w rzece
  (2016/07/25 23:43)