Ja osobiście łowię w Odrze na opasce sandacze na feedera z kołowrotkiem z wolnym biegiem szpuli:)
Jak Odra opadnie u mnie do stanu mniejszego, niż 170 cm, to na pewno zapoluję w ten sposób na mętnookiego drapieżcę:)
(2010/07/06 22:44)Ja tak "to" nazywam, ponieważ wędka, którą łowię sandacze z gruntu, to feederka, a reszta zestawu jest ustawiona typowo pod sandacza:)
(2010/07/07 22:49)Ja łowię na federy które są do 110 gram i jest ok .Mogły by być sztywniejsze przy zacięciu ale jakoś daje rade. Także na federy można łowić sandacze .Pozdrawiam
(2010/07/08 08:18)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podłączę się troszeczkę do postu kolegi i zapytam czy stosując trupka jak i żywca na sandacza stosują koledzu linki np. wolframowe tak aby rybcia nie przetarła przyponu ? Jeżeli tak to sposób zamontowania haczyka mnie interesuje również .
Dzięki !
(2010/07/20 07:00)Cienki i długi wolfram jeszcze żadnej rybce nie zaszkodził a wręcz przeciwnie ,łapiąc na trupka możesz spodziewać się ładnego suma . Mimo że sum żyłki nie przegryza może ją przetrzeć i po rybie !!!!!!!!!!!!