ja osobiscie sie naczytalem wiele I juz nic nie wiem ale szukam feedera do 150g I mysle ze zda egzamin na wisle I na jeziorach,To kiepsko czytałeś skoro tak piszesz ... pora wracać do lektury raz jeszcze ... i jeszcze jeśli będzie trzeba. (2018/02/17 23:13)
Ja łowię na Konger Air Cobra 360/150g (stare wysłuzone feedery z początku lat 2000) zarówno na Wiśle jak i na stawach i daję radę, myslę że nawet z niezłym efektem. Jeden warunek - na Wiśle nie łowię w nurcie. Więc nie widzę problemu. Wiadomo - wytrawni łowcy zaraz powiedzą, że się nie da, że wręcz się nie godzi i trzeba mieć 8 wędek do feedera i metody bo inaczej nie da się połowić. Ale akurat ich zdanie mnie nie obchodzi. Moim zdaniem cięższym kijem połowisz zarówno na Wiśle jak i w stawie - lżejszym już niekoniecznie. Jedno na co trzeba zwrócić uwagę to czułość szczytówek.To tak sam jakbym na kołowrotku miał 15 m żyłki. Łowię tylko tyle od brzegu i koniec. W nurcie też są ryby więc w jakim celu kaleczyć się na własne życzenie i ograniczać pole łowienia do powiedzmy czterdziestu procent powierzchni rzeki?
Od dawien dawna łowiłem z główek w miejscach gdzie woda 'kręci" i nie ma dużego uciągu. Nie czułem potrzeby wchodzić na sam koniec główki ani rzucać w nurt skoro wyniki miałem. Zresztą Wisła niesie ze sobo sporo chrustu a nocne łowienie gałęzi i patyków które się potrafią zaplątać w żyłkę nie nalezy do przyjemnych. Wtedy po nocy faktycznie może zostać 15m żyłki ;)Ja łowię na Konger Air Cobra 360/150g (stare wysłuzone feedery z początku lat 2000) zarówno na Wiśle jak i na stawach i daję radę, myslę że nawet z niezłym efektem. Jeden warunek - na Wiśle nie łowię w nurcie. Więc nie widzę problemu. Wiadomo - wytrawni łowcy zaraz powiedzą, że się nie da, że wręcz się nie godzi i trzeba mieć 8 wędek do feedera i metody bo inaczej nie da się połowić. Ale akurat ich zdanie mnie nie obchodzi. Moim zdaniem cięższym kijem połowisz zarówno na Wiśle jak i w stawie - lżejszym już niekoniecznie. Jedno na co trzeba zwrócić uwagę to czułość szczytówek.To tak sam jakbym na kołowrotku miał 15 m żyłki. Łowię tylko tyle od brzegu i koniec. W nurcie też są ryby więc w jakim celu kaleczyć się na własne życzenie i ograniczać pole łowienia do powiedzmy czterdziestu procent powierzchni rzeki?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.