czyli jednak warto doplacic do kija 4.20m?
w tej cenie mozna dorwać tez feedery daiwy z serii procaster. jakis browning tez sie znajdzie. wybor modeli o dlugosciach 3.60 i 3.90 jest naprawde duzy.
sam powoli szukam czegoś na przyszly sezon na wisle.
(2013/11/17 12:25)Co do długości 3.90c to nie twierdzę, że ta długość jest nie odpowiednia na łowienie w Bugu . Chodzi mi o to , że to dla mnie za długo , dlatego , że nie lubię łowić na długie kije . Co do kijów Daiwy to również zastanawiałem się nad jakimś feederkiem tej firmy , ale nie wiem ,czy zmieściłbym się w budżecie cenowym . A co myślicie o kijach firmy shimano , np bastmasterach ??
POzdrawiam
Co do długości 3.90c to nie twierdzę, że ta długość jest nie odpowiednia na łowienie w Bugu . Chodzi mi o to , że to dla mnie za długo , dlatego , że nie lubię łowić na długie kije . Co do kijów Daiwy to również zastanawiałem się nad jakimś feederkiem tej firmy , ale nie wiem ,czy zmieściłbym się w budżecie cenowym . A co myślicie o kijach firmy shimano , np bastmasterach ??
POzdrawiam
Kije z serii Beastmaster są świetne, niestety za jakość trzeba troszkę wybulić, około 600 zł.
Mogę polecić Daiwe. Wg mnie na Bug jak i inne rzeki o podobnym uciągu długość feedera powinna zaczynać się od 3,90. Moje wędki mają po 4,20. Mniej żyłki w wodzie - mniejsze ściąganie. Nie wiem jak jest w Cormoranie ale Daiwy mają duże przelotki w szczytówce co jest niewątpliwą zaletą. Moje wędki pochodzą z bardziej ekonomicznych serii Apollo i Aqualite ale w zupełności dają radę, przede wszystkim nie są to sztywne "pały". Przy zakupie nie sugeruj się podpowiedziami kolegów z forum, gdyż każdy z nas może mieć inne preferencje. Jedni lubią sztywne pały, inni "miękkie lejce" a jeszcze inni coś pośrodku. W twoim budżecie na pewno znajdziesz coś ciekawego pasującego do Twoich preferencji. Koniecznie weź wędkę do ręki przed zakupem - nic w ciemno. Ja już tak naciąłem się 2 razy i musiałem je sprzedać. Jeśli masz niedaleko do Łomianek to mogę Ci polecić sklep w którym jest dosyć spory wybór wędek a końcówki serii możesz kupić naprawdę w bardzo przyzwoitych cenach.
Witam
Również polecam Cormorana TS 150 3,60 . Duże przelotki. Byłem z nim na Kanale Żerańskim na płotki. Na najczulszej szczytówce 1,5 oz widać brania 10 cm płotek i krąpi.
W sobotę jadę nad Wisłę na cięższe łowienie.
Wędkę kupiłem kilka dni temu za 237 zł. z wyprzedaży także w tej cenie to naprawdę feeder godny polecenia.
W dobrej cenie można też dostać FIUME FEEDER RIVER POWER ok 170 zł.
Dobry teraz czas na zakup feederów, dużo wyprzedaży i promocji w sklepach.
Pozdrawiam