Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Hefeed 8 wie co pisze,to wędkarz rzeczny,a rzeka nie jest łowiskiem dla dyletantów.
PS.Krzysiek,czym Ty robisz takie wspaniałe zdjęcia ?
Hefeed 8 wie co pisze,to wędkarz rzeczny,a rzeka nie jest łowiskiem dla dyletantów.
Witam kolegow nigdy nie lowilem na feedera i chcialbym zapytac jak najlepiej ustawiac wedke lowiac na rzece a jak ja ustawiac na wodach stojacych zeby bylo widac dobrze brania?Dziekuje za info i pozdrawiam.
Sauber,a ja myślałem że on to namalował.
Witam stać Cię na federy, to może sprawiłbyś sobie prawdziwe podpórki a nie niszczył zieleni nad rzekami.Karygodne zachowanie.
Witam stać Cię na federy, to może sprawiłbyś sobie prawdziwe podpórki a nie niszczył zieleni nad rzekami.Karygodne zachowanie.
Witam,Krzysztof i który to już raz czepiają się twoich ekologicznych podpórek,a ciekaw jestem czy kol.jurek096 jak piecze kiełbasę na ognisku nad wodą to na metalowym pręcie przywiezionym z domu,temat podpórek Hefeeda8 wiele razy był już poruszany i sposób ich pozyskiwany jest jak najbardziej zgodny z naturą.
Witam,Krzysztof i który to już raz czepiają się twoich ekologicznych podpórek,a ciekaw jestem czy kol.jurek096 jak piecze kiełbasę na ognisku nad wodą to na metalowym pręcie przywiezionym z domu,temat podpórek Hefeeda8 wiele razy był już poruszany i sposób ich pozyskiwany jest jak najbardziej zgodny z naturą.
Już się przyzwyczaiłem Łukasz że tu większość pilnuje i dba o moje postępowanie.
Najlepiej by było jakby każdy pilnował siebie ale to nie tu nie w tym kraju.Przed nikim się też nie mam zamiaru tłumaczyć.Jak ktoś coś ma do mojego postępowania zapraszam nad wodę porozmawiamy,pooglądamy,zobaczymy czy komuś lub czemuś szkodzę.
Prawdziwy wędkarz zauważyłby że na pierwszym zdjęciu podpórka zrobiona z gałęzi uciętej przez bobry już wypuszcza pędy i urośnie z niej krzak.
Jednak to zauważy tylko wędkarz i ktoś kto zna przyrodę, nie krytyk internetowy,:)
Ułożenie wędki do drgającej szczytówki | ||
xatuanx Helo ! Mam krótkie pytanie (jako adept metody quiver tip), jakie jest prawidłowe ułożenie wędki w tej metodzie ? Czy wędzisko powinno leżeć na podpórkach równolegle do lini brzegowej czy może powinniśmy postawić wędzisko na sztroc. Oglądam wiele filmów i większość stawia na sztorc, jednak wydaje mi się że brania są wtedy mniej widoczne i jest to pozycja nie wygodna dla naszych mięśni karku. Czytałem raz artykuł i jakiś mistrz bardzo śmiał się z wędkarzy że stawiają wędke na sztorc w tej metodzie . Jak wy to oceniacie ? |
Rzeka.
Witam kolegow nigdy nie lowilem na feedera i chcialbym zapytac jak najlepiej ustawiac wedke lowiac na rzece a jak ja ustawiac na wodach stojacych zeby bylo widac dobrze brania?Dziekuje za info i pozdrawiam.
Tu masz fotke kol.z tego forum.http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo-zdjecia,liny-na-feedera,233129?f=yrzucasz pod kątem (w tym przypadku w lewo) , zacinasz w bok (w prawo)
Ułożenie wędki do drgającej szczytówki
xatuanxHelo ! Mam krótkie pytanie (jako adept metody quiver tip), jakie jest prawidłowe ułożenie wędki w tej metodzie ? Czy wędzisko powinno leżeć na podpórkach równolegle do lini brzegowej czy może powinniśmy postawić wędzisko na sztroc. Oglądam wiele filmów i większość stawia na sztorc, jednak wydaje mi się że brania są wtedy mniej widoczne i jest to pozycja nie wygodna dla naszych mięśni karku. Czytałem raz artykuł i jakiś mistrz bardzo śmiał się z wędkarzy że stawiają wędke na sztorc w tej metodzie . Jak wy to oceniacie ?