Trochę Ci się dziwię , że chcesz ciężki feeder na jeziora ? Chodzi o to , że jeżeli masz używać tego feedka zgodnie z przeznaczeniem to może się okazać , że będziesz musiał dokupić delikatniejszą szczytówkę gdyż te w zestawie mogą być za twarde na mniejsze ryby albo co najważniejsze , na delikatne brania większych ryb . Kolejna sprawa to długość kija , czym dłuższy kij tym trudniej się nad jeziorem ustawić . Cos mi się zdaje , że chyba nie do końca rozumiesz łowienie drgającą szczytówką ?
to napisałem. Ja bym szukał coś o c.w w granicach 80-90g i pewnie 3.60 by wystarczyło. Konkretnego kija nie wymienię,dopasuj go pod siebie.
Ja powiedzmy ,że do takiego łowienia posiadam feederka z starszej serii Robinsona jak się nie mylę to chyba Lumix 360/90. Jestem z niego zadowolony.
Na jeziora picker - Mikado Bleck Draft Picker
Na jeziora picker - Mikado Bleck Draft Picker
A co bedzie jak pobierze Ci sum na robaka. Wyciągniesz go pickerem? Picker wygiął się w pałąk i nie byl w stanie amortyzować. Federem do 100 cw wyciągniesz.
Hhehehe , Kolego nie masz pojęcia o łowieniu pickerem . A spinningiem do 40 gram nie wyciągasz suma , wielkiego szczupaka i innych wielkich ryb ? Picker niewiele się różni od spinningu . Powiem więcej , bardzo dobrze łowi się pickerem z opadu .
Albo to jakaś prowokacja ? hmmm ?
Witam, najbardziej po przeczytaniu opisów wszystkich wędzisk poleconych podoba mi się ta mikado feeder golden bay ponieważ jak piszę producent: "Charakteryzuje się szczytową akcją i praktycznie zerowym ugięciem. Przeznaczony do najcięższych połowów z koszyczkiem zanętowym." i cena tez nie jest straszna. Teraz kwestia długości czy 3,90 nie będzie mi sprawiać problemu jeśli chodzi o pierwszą moją poważną przygodę z wędkowaniem, i jaki kołowrotek polecili byście do tego feedera oczywiście żeby nie był za ciężki a żebym nie bał się że się rozleci po roku czasu.
Co do odległościówki tylko jedna osoba odpisała ale powiem szczerze że wolał bym składaną niż teleskopową więc czekam na dalej na propozycje i dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam!