http://allegro.pl/mikado-golden-bay-feeder-360-140-gratisy-i4432426093.html
proponuje mikado łowie nim od wiosny kij na kazda wode
(2014/08/03 12:24)Zależy co chcesz łowić, zerknąłem co to za rzeka, i sądzę że na klenia, leszcza czy brzanę lepiej wziąć 22, zwłaszcza że miejscami dno pewnie jest kamieniste? Mogę spytać z ciekawości na jakim odcinku łowisz? :)
To zdecydowanie 0,22, albo nawet możesz pokusić się, tak jak pisał kolega wyżej, na 0,24mm. Choć nie jest to duża rzeka, to jednak lepiej nie ryzykować, że żyłka przetrze się o kamień, pozdrawiam
To zdecydowanie 0,22, albo nawet możesz pokusić się, tak jak pisał kolega wyżej, na 0,24mm. Choć nie jest to duża rzeka, to jednak lepiej nie ryzykować, że żyłka przetrze się o kamień, pozdrawiam
A jakiej firmy żyłkę wybrać czy Robinson Pro Feeder będzie dobra czy szukać z innych firm?
Widzę że kolega z moich stron :), podpowiedz gdzie mieszkasz :D
Nie doradzę co do wyboru wędziska ale podpowiem kolegom co do charakterystyki tej rzeki.
Jest to odcinek górski są tam brzany, klenie, jazie, piękne leszcze, świnki pstrągi i wszystkie ryby co uciekły z okolicznych stawów. Nad jazem w Grodzisku przeważa karp 50-60cm, lin i płotka.
Uciąg w ekstremalnych przypadkach to myślę że około 60-80 gram w samym nurcie, ale gdybyś kolego łowił w zakolach to spokojnie myślałbym o pickerze.
Pozdrawiam