Feeder czy odległośćówka
utworzono: 2010/03/17 15:20
Witam!!!
Mam pytanie co na początek kupić feeder czy wędkę odległościową?
Abym mógł łowić i z gruntu i spławika
[2010-03-17 15:20]
Jak chcesz łowić z gruntu i odległościową to kup sobie 2 wędki a tańsze . To jest najlepsze rozwiązanie takiego problem . Nie ma wędki uniwersalnej jak by była to nie miał bym 6 wędek tylko 1 .
Podzro
[2010-03-17 15:34]
Zgoda z Krystianem uniwersalny to był kij leszczynowy.Tu trzeba wybrać albo metoda albo ilość sprzętu
[2010-03-17 15:37]
gdzieś kiedyś wyczytałem , że wędką odległościową można łowić z koszyczkiem jak feederem no ale nie wiem czy szczytówka nie jest aby za gruba. Ale zgadzam się z przedmówcami , że najlepiej to mieć dwie wędki .
[2010-03-17 17:36]
Feder jest przeznaczony,tylko do metody gruntowej.Nie można go stosować do metody spławikowej,ponieważ ma bardzo małe oczka i musiał byś mieć przynim spławik 20g żeby daleko zarzucić,a z takim spławikiem to można sobie łowić tylko na żywca.Pozdrawiam bacik65
[2010-03-17 18:49]
jak zamierzasz łapać na koszyk i na spławik to desperacko możesz kupić wędkę typu picker[ tylko w miarę długi 3.60m i cw. do 30-40g]. Taka wędka nada się do połowu koszykiem takim z własnym obciążeniem do 20g, a jak zechce Ci się łowić na spławik[ tylko już taki 4-6g] to też się nada bo części górna pickera idealnie się nada bo jest w miarę miękka, sprężysta oraz ma tą delikatną szczytówkę. [To tak z doświadczenia bo miałem taką sytuacje że na koszyk nie mogłem łapać bo muł a przerobienie pickere z koszyka na spławik był dobrym pomysłem i idealnie się spisywał bo akurat w tedy brały ładne leszcze]
[2010-04-04 16:34]
długim feederem na stojacej wodzie mozesz spokojnie łowic na spławik,a wielkość przelotek przy feederze a odległościówce jest praktycznie taka sama,a jezeli chodzi o łowienie odległościówka na koszyk to nie polecam...:) połamiesz kij,piszac odległościówka mam na mysli kij blankowy,około 360-420 długość cieżar wyrzutu 3-20g bo zaraz zaczna sie interpretacje wedek z bazaru potocznie nazywanymi odległościówkami :) pozdro
[2010-04-04 21:12]