ok ale jak założę dłuższą rurke antysplontaniową i przypon o dł.30 cm to i tak sie będzie plątać bo przypon jest dłuższy od ruruki no chyba że robia takie długie rurki w co wątpie
Witam jestem początkującym wędkarzem od roku mam karte ale wędkowałem kiedyś z ojcem pojęcia o tym za dużego nie mam,interesuje mnie wędkatstwo gruntowe (feeder) nie dawno zakupiłem sobie sprzęt do tej metody i pojawił sie problem z rurkami antysplontaniowymi chodzi mi o długość jej, jaka jest najlepsza i jak dobieramy ją ,kiedy krótszą a kiedy dłuższą i czy wogóle to ma znaczenie i jeszcze jaki ciężar koszyczka na wody stojące
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
aha panowie jeszcze jedna rzecz jakie chaczyki polecacie chcę łowić na białe rozmiar i firma
(2014/03/22 12:04)splawik i feeder to rzeczywiscie troche ciezko ale ja praktycznie zawsze lowiac na drgajaca stosuje sygnalizator tylko ze sygnalizator ustawiam przed szczytowka tak zeby tylko zylka przechodzila przez sygnalizator (nie jak klasycznie na grunt ze wedka opiera sie na sygnalizatorze), w ten sposob nawet nie wielkie ugiecia szczytowki sa sygnalizowane dzwiekiem a ryba nie czuje oporu takiego jak przy bombce. Tak z ciekawosci zrobilem maly test z drgajaca szczytowka i podwieszona bombka jednoczesnie i szczytowka znacznie szybciej reagowala niz bomka, czesto mialem tak ze szczytowka sie uginala przy braniu a bombka nawet sie nie podniosla.