witam chciałbym kupić sobie fedeera na jeziora. moim celem są leszcze, płocie oraz liny. Czy możecie polecieć jakieś kije wraz z kołowrotkiem dobrej klasy ile by to kosztowało. interesuje mnie drgająca szczytówka
Witaj. Drogi kolego ile sprzetu na sklepowych polkach i ilu wedkarzy tyle mozliwosci na sklepanie porzadnego zestawu. Radziłbym rozejrzec sie po dobrych sklepach wedkarskich, podpytac pracujacych tam wedkarzy, zawsze sluza pomoca. We wrzesniowym "Wędkarskim Świecie" artykuł "feedery" masz napisane o sprzęcie a i jest przedstawione 45 wędzisk różnych firm (podane gramatury, glugosci, cena itp.) więc można by sie było z tym wstępnie zapoznac przed zamiarem zakupu. Mam nadzieje ze ta informacja w czymś Ci pomoże. Pozdrawiam (2009/08/24 20:11)
Ja tam się nie sugeruję opisem w katalogu czy recenzjami w czasopismach - jak wiadomo są sponsorowane. ( Sam kiedyś - amatorsko - pisałem recenzję różnych sprzętów i akcesoriów komputerowych - wiem jak to wygląda ). Zatem wg mnie najlepiej popytać wędkarzy, może ktoś Ci coś poleci. Ja mam Mikado Matrix 555 3,90m, c.w. max 80g - 3 sekcje i spisuje się zarówno jako feeder jak i odległościówka :p Do niego mam podpięty kołowrotek Cormorana i jest gitez :) (2009/08/24 21:59)
Nie chodzi mi o jakies konkretne sugerowanie sie co do modelu, ale moglby sie zorientowac jak z gramatura, dlugoscia, iloscia sekcji. I takie tam, bedzie potem łatwiej szukac. A co do pytania wędkarzy to zdecydownie najlepszy pomysl. Ja mam pare kijkow ale jak wiadomo kij musi przypasowac do gustu, jednemu bedzie pasowal a innemu już nie. Kwestia indywidualna. (2009/08/24 23:52)