Fart i pech na spławik

/ 8 odpowiedzi
WITAM . jest to mój pierwszy wpis więc prosze o wyrozumiałość.Do napisania go skłonił mnie wczorajszy wyjazd na ryby nad zbiornik zaporowy środa , a więc zaczynajmy.

wczoraj wraz z dwoma kolegami wybrałem się po szkole na ryby żeby po całym tygodniu nauki odpocząć wybraliśmy metode spławik zakupiliśmy 1 kg zanęty lin karaś trapera biale robaki i kukurydze po godzinie 15 bylismy już na łowisku niestety pogoda nie sprzyjała nam ponieważ wiał wiatr i spławiki znosiło nam w zarośla ja rzucałem tam specjalinie ponieważ nastawiłem się na ładnego karasia niestety brały same wzdręgi po ok 10-18cm. Nie wiedziałem jak je przegonić na hachyk 12 założyłem ok 6 białych robaczków wędka zarzucona i po ok 5 min pierwsze mocniejsze branie zacinał i czuje wielki opór ryba walczy bardzo mocno i ratuje się odjazdami po ok 1min widzimy przy powierzchni karasia ok 35-40 cm niestety ryba ponownie nurkuje i spina mi się w zaroślach , bylem bardzo zły przez jakąś godzine bierą tylko wzdręgi zakładam znowu 6 robaczków i zarzucam przy zaroślach po paru sekundach wiedze że spławik mi odjeżdża zacinam leczhol nie trwa nawet 5 sekund ponieważ raczej był to mały szczupak i ucina przypon zaś przez 0,5 godziny wspólnie z kolegami lapiemy 5 wzdręg i stwierdzamy że czas się zwijac przez 3 h złowiliśmy razem 20 wzdręg wiec jeszcze nie tak źle tylko bardzo żałuje tego karasia to miał być muj prezent od siebie na urodziny które mam dziś lecz pech chciał inaczej :( 

pozdrawiam i życzę połamania:)
adler

Serwus Bartek . 

Gratuluję wyprawy . Nic to że rybka poszła , może i tak byś jej wolność zwrócił ? Za to masz co wspominać i tego Ci nikt nie odbierze . 

Z okazji Twych urodzin wszystkiego najlepszego i udanych połowów . Sto lat !!!

Pozdrawiam Krzysztof O. - adler .

(2012/09/15 11:16)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

kolejorz16

za żyzcenia dziękuje . masz racje rybka by wróciła do wody bo może to śmieszne ale ryb nie jem po prostu mi nie smakują przez 2 lata łowienia wziołem 2 ryby szczupaka 70 był na świeta i okonia 31 cm wziołem dla taty :) (2012/09/15 12:07)

rafal05

Ode nie również najserdeczniejsze życzenia, rekordowych karasi, i wieelu innych sukcesów wędkarskich i nie tylko :) 
Pozdrawiam (2012/09/15 12:35)

kolejorz16

dziękuje tobie też życze rekordowych sztuk i połamania kija (2012/09/15 12:42)

lysywedkowicz

Całe opowiadanie w jednym zdaniu.Nie wielu tak potrafi.Popracuj nad interpunkcją, bo czytać się nie da.Pozdrowienia. (2012/09/15 13:59)

kolejorz16

tak wiem o tym. JA jak wyżej pisalem dopiero zaczynam mam nadzieje że następny post będzie lepszy (2012/09/15 14:27)

u?ytkownik130230

Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin ;)
Połamania kija i TAKKKKKIEJ DUZZEJ RYBY ;p ;d (2012/09/15 14:28)

kolejorz16

dziękuuje zobaczymy czy życzenia związane z wielkimi karasiami i nie tylko się spełnią jade nad jezioro połowić dobiero w piatek więc zobaczy sie jak coś się fajnego złowi napewno to opisze (2012/09/17 15:51)