Zaloguj się do konta

Elektryczna wędka RYBI HORROR

utworzono: 2009/05/21 23:39
Burza

Witajcie! Myszkując po sieci znalazłem coś co zjeżyło mi włosy na głowie!!! Elektryczną wędkę!!! Spotkaliście się z czymś takim? To chyba raczej nie jest legalne, przynajmniej dla mnie to forma kłusownictwa!! Zresztą sami zobaczcie i oceńcie (zwłaszcza filmiki pokazujące działanie). http://www.electro-fisher.com/indexPL.html [2009-05-21 23:39]

Cos takiego................. jka bym to uzytkownikowi w dupsko wsadził i odpalił na full zakres. [2009-05-22 06:23]

szimejks

wszystko to piękne, wspaniała przygoda, piękne okazy, świetny film...tylko gdzie wędka???? a to w gębie tego oszołoma to pewnie papieros, którego wrzucił na koniec do wody? a tak na poważnie to bym bydlakom założył klemy na jaja [2009-05-22 10:04]

Blacha

Jak Powiedział Albert Einstein "Są dwie rzeczy które są nieskończone. Wszechświat i ludzka głupota, choć tej pierwszej nie jestem do końca pewien." Normalnie wykluczał bym takich debili z gatunku ludzkiego, a obawiam się ze jak bym spotkał takiego nad wodą to... [2009-05-22 10:13]

Blacha

Moze powiecie ze jestem stuknięty i ze to juz przegięcie. Ale jak przeglądam te zdjęcia to przypominają mi sie obrazy z drugiej wojny światowej, egzekucje i masowe groby. Przepraszam jezeli to kogoś urazi albo obrazi. Ale dla mnie ci goście to normalnie ss-mani albo nie wiele gorsi. [2009-05-22 10:20]

Burza

Miałem identyczne skojarzenia.... [2009-05-22 10:49]

Blacha

To widze ze nie ja jeden mam takie "wypaczenia" świadomosci w tej sprawie. Zas tanawia mnie to ze gościu to tak na legalu sprzedaje. Moze faktycznie jest tak jak z antyradarem ze wolno go mieć ale nie wolno uzywac. Jednak zastanowił bym sie czy sposób reklamy nie jest jakomś formom podżegania czy podjudzania do czynów karalnych jakimi bez wątpienia jest stosowanie tego sprzętu. Jest tu kilka osób znających sie na prawie moze sie wypowiedzą. Tylko prosze w ludzki i przystępny sposób bo ja łaciny nie znam. PDK [2009-05-22 11:13]

janush1987

MASAKRA dlaczego ta strona jeszcze funkcjonuje w ogóle , a ja się dziwie dlaczego jest naszych pięknych rybek tak mało i z dnia na dzień coraz mniej. Nie no nie wiem co pisać to jest RZEŹNIA koniec i . [2009-05-22 11:43]

Witam
Wszystko wskazuje na to że niestety w swietle obowiazujacego w Polsce prawa, własciciele i własciciele zastepczy (dzierżawcy) nie mają zabronionego używania agregatów prądotwórczych jako jednego z narzedzi do połowu ryb.
Natomiast w wedkarstwie amatorskim jest to zabronione.
Do sprzedawcy nie ma sie o co przyczepić. Na swojej stronie informuje o stronie prawnej używania tzw. "elektrycznej wedki"
Polecam link:
http://www.jastra.com.pl/klub/konwnur.htm
Pozdro [2009-05-22 12:50]

wobek82

Galeria,na stronie na której sprzedają ten wynalazek jest "świetna"! Szczególnie podobają mi się zadowolone miny szcześliwych nabywców urządzenia, to jak są dumni ze swoich osiagnięć. Jak tak na nich patrzę to jestem za wprowadzeniem aborcji. Teraz dorwą sie do tego kłusole i zobaczycie drodzy Koledzy co sie bedzie nocami dzialo na wodzie. Smutne:( Pozdrowionka [2009-05-22 15:41]

kłusole już od lat tym operują. Tak w woli ścisłości [2009-05-22 15:46]

grzegorzk75

Nie mam słów aby to "coś" opisać! Skoro prawo nie zabrania używania takiego sprzętu, to może nikt również nie zareaguje jak zaczniemy strzelać do takich szmaciarzy z ostrej amunicji? Każdemu wędkarzowi dać na łowisko kałacha i niech wali w kolana takiemu skur.....!!!! No normalnie się zagotowałem! Sorki. PDK! [2009-05-22 19:05]

To tak jak z anty radarem wolno posiadać nie wolno używać . [2009-05-22 20:59]

sam film jest dowodem rzeczowym dla prokuratury.wystarczy do wszczęcia postępowania karnego,należy tylko zgłosić. [2009-05-22 21:18]

jawne namawianie do przestępstwa,prawnik znalazłby z tuzin artykułów na bydlaków. [2009-05-22 21:21]

von_trzmielke

Ciekawy jestem ilu wędkarzy posiadających karty wędkarskie posiada taki sprzęt?
A ilu forumowiczów tego portalu go posiada?
Czytają to forum i nabijają się z nas. [2009-05-22 21:46]

kopciu

to jest tragedia paru kłusoli w jedną noc wytłucze wszystkie ryby z niezbyt dużego zbiornika nie wiem w jaki sposób ale żeby zakazali sprzedaży tego gówna [2009-05-22 22:41]

Witam.
Kolego Maniek. To czemu Kolega nie zgłasza tego problemu do prokuratury?
Radzę chwilę zastanowienia i chociaż chwile poswiecić na zapoznanie się ze strona prawną problemu, który sie porusza.
Kolego Von-trzmielke może warto skontaktować się ze sprzedawcą jaką ma tygodniową sprzedaż? Ja spróbuję.
Niestety Polskie prawo pozostawia wiele do życzenia. Politycy zajmują się polityką, czyli sobą a nie wiele czynią dla polepszenia jakosci naszego życia. [2009-05-23 10:43]

Nie ma kontaktu telefonicznego ze sprzedawcą. Prawdopodobnie sprzedawca prowadzi sprzedaż za granicą. Napisałem e-maila. Napisze jezeli dostane odpowiedź.
Pozdro [2009-05-23 10:53]

Patryk01

Przez taką właśnie "elektryczną wędkę" ryby są wypłoszone i nie biorą. Tak jest wszędzie bo po co posiedzieć z wędką nad wodą jak można za "pięć stów" kupić sobie zabawkę i mieć ryby ile się chce. Szkoda że w Polsce nie ma takich kar za kłusownictwo jak w Szwecji czy Niemczech. Mam nadzieje że ten kto sprzedaje tą skrzynkę sam zostanie przez nią ogłuszony [2009-05-23 11:36]