Ekologia/Czystość nad wodą

/ 6 odpowiedzi
Witam społeczność wędkarską,jesień zbliża się dużymi krokai,co za tym idzie zaczynamy wypady na ryby.Chciałbym poruszyć jeszcze raz sprawę czystości nad wodą-prośba do wszystkich wędkarz aby podczas swojego pobytu nad wysprzątali chociarzswoje stanowisko,jeżeli zbierzemy chciarz trochę to już dużo.
rastif

Pszepraszam za błąd chdziło mi o wisnę. (2010/03/13 14:53)

kazik

Regulamin mówi : punkt 3. §2. podpunkt 6. - Wędkarz zobowiązany jest utrzymać w czystości stanowisko wędkarskie w promieniu minimum 5 metrów, bez względu na stan, jaki zastał przed rozpoczęciem połowu. Więc mamy obowiązek sprzątania łowiska czy nam się to podoba czy nie . Ten problem jest poruszany wielokrotnie więc mam nadzieję że ci co czytają nasze wypowiedzi wiedzą jak się zachować . Problem polega z tymi którzy nie czytają nas i nie zaglądają do Internetu i Czasopism wędkarskich , bo to głównie oni robią chyba nie wiedzą jak się zachować nad wodą i raczej nie mile przyjmują takie uwagi . A tak na marginesie to przydały by się takie akcje sprzątania naszych wód , zwłaszcza na wiosnę .

(2010/03/13 16:28)

rastif

w okręgu Katowice są prowadzone prace na rzecz koła,tak zwany/ czyn /wtedy to właśni sprzątamy brzegi wód patronackich danego koła (2010/03/13 17:34)

rastif

kolego kazik wybacz że dopiero teraz odpowiadam na twuj komentarz,byłem dzisiaj na łowisku i żałuję że nie miałem aparatu,pokazałbym ci jak wyglądają brzegi naszej królowej rzek i co jako inwalida miałem wszystko wyzbierać w promienie pięciu metrów,brakło by trzech worków 60l. jeżeli możesz odpowidz. (2010/03/30 21:21)

szaramysz

rastif jak piszesz coś z błędem, to wyraz zostaje podkreślony. Klikasz wtedy na niego prawym klawiszem myszy i wybierasz właściwa formę. (2010/03/30 23:22)

konrad_leo

Kolego Kazik ci co śmiecą nie czytają prasy i nie siedzą na portalach? Nie wierzę. Większość z nich właśnie siedzi na portalach i czyta prasę wędkarską. Oczywiście na portalach oni zawsze zabierają całe worki śmieci i nigdy nawet peta na ziemię nie rzucili. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Puki kontrole nie zaczną ładować znacznych kar za śmieci na stanowisku to nic nie dadzą te posty bo na forum są wszyscy idealni bez mała sami czyści no kill-owcy. Wlepiaś kary bez przeproś (czy to twoje śmieci czy nie, ale w obrębie twojego stanowiska) i niema żadnego tłumaczenia. Jakoś nie problem przynieść nad wodę pięć kilo zanęt i innych ale problem ważącą kilka gram torebkę czy butelkę zabrać? Ojej zapomniałem przecież to turyści wypoczywający nad wodą zostawili te torebki po zanętach, pudełka po robakach i puszki po kukurydzy.
Ludzie nie pieprzcie jacy to wy jesteście idealni tylko tak postępujcie aby inni widzieli jacy jesteście i brali z was przykład.
Mam nadzieję że prawdziwych wędkarzy te słowa nie uraziły a co myślą o mnie śmieciarze mam głęboko gdzieś.
PDK (2010/04/01 10:00)