Echosonda PiranhaMax
utworzono: 2011/02/18 11:31
Koledzy potrzebuję pomocy. Chcę kupić niedrogą echosondę i nie wiem na które zwrócić uwagę. Zainteresowały mnie dwa modele:
Echosonda Lowrance X-4 PRO 120*
Echosonda PiranhaMax 160
Jeżeli ktoś takich używa to proszę o komentarze. Może ktoś używa innej i chciałby ją polecić. Dodam jeszcze że nie wydam na zestaw więcej niż 1000zł
[2011-02-18 11:31]Witam!!!
Mogę polecić koledze Max 160, używam jej już 2 sezony i nic złego się z nią nie dzieje. Jest mała, prosta w obsłudze, pokazuje to co trzeba, nie pożera dużo prądu, wytrzymuje wstrząsy związane z użytkowaniem ogólnie fajny sprzęt i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie krytykuję Lowrence bo nic na jej temat nie wiem i nigdy jej nie używałem. Wybór zostawiam Tobie. Gdybym miał sam dokonać wyboru też bym się zastanawiał (Max 160 dostałem w prezencie, a darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda)
Pozdrawiam Tomek
[2011-03-05 12:02]sam jeszcze nie mam ale rowniez sie przymierzam do zakupu. Ja bym wybral Lowrance X-4 PRO. Zwiazane to jest z tym ze ma wieksze zastosowanie poniewaz stozek ma 120* co swietnie nadaje sie zbiornikow plytkich (juz ponizej 3m) jak i glebokich [2011-03-18 00:20]
Koledzy potrzebuję pomocy. Chcę kupić niedrogą echosondę i nie wiem na które zwrócić uwagę. Zainteresowały mnie dwa modele:
Echosonda Lowrance X-4 PRO 120*
Echosonda PiranhaMax 160
Jeżeli ktoś takich używa to proszę o komentarze. Może ktoś używa innej i chciałby ją polecić. Dodam jeszcze że nie wydam na zestaw więcej niż 1000zł
Polecam echosondę EAGLE FISH EASY 245 DS.
Bardzo ważną właściwością modelu 245DS jest bardzo duży jak na echosondę tego typu kąt pomiaru dna sięgający do 120°.
Mam ją drugi sezon i sprawuje się całkiem nieźle.Cena to ok 570zł.
- Przetwornik: podwójna wiązka i efektywnym kącie detekcji ryb 120° Compact Dual-Search Skimmer
- Częstotliwość pracy: 83 kHz i 200 kHz
- Moc wyjściowa: 188 W RMS ( 1500 W peak to peak)
- Głębokość max. 244 m
- m GRAYLINE- opatentowany system oddzielający ryby od innych utworów dennych oraz samego dna
- FishTrack - Funkcja śledzenia (nad symbolem ryby pojawia się głębokość na jakiej się znajduje)
- Advanced Fish ID selektywne rozróżnianie wielkości ryb (4 rozmiary)
- FishReveal HyperScroll - funkcja stabilizująca obraz przy dużych prędkościach
- ASP - zaawansowany system obróbki sygnału
- Zoom powiększenie obrazu
- Depth Alarm alarm dźwiękowy wody płytkiej i głębokiej
- Alarm niskiego napięcia - rozładowanych baterii
- Wodoszczelność: wg IPX7
[2011-03-18 06:19]