według mnie jest to piękny karp koi ;)
ale niestety chory... (2011/04/22 23:23)
ale niestety chory...
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Sorry Panowie za tą ilość postów,ale dopiero się uczę.Zdjęcie w lepszej jakości
jak na moje oko to kleń pokryty pleśniawką takie przypadki zdarzają się po zimie to podobne do karpia koi ale jak dla mnie to chora ryba
Dokładnie, w Wiśle nad którą mieszkam po zimie często widuje takie rybki z pleśniawką. Często są też uciekinierzy z hodeowli. Wtym roku widziałem bardzo dużego amura pokrytego pleśnią .
(2011/04/25 12:40)Tiaaa. Jak to jest karp, to ja jestem Wilhelm Tell. Nie widziałem w życiu karpia KOI który by miał czerwone płetwy. No chyba że pomarańczowe, ale wtedy cały karp jest pomarańczowy. Wszelkie odmiany plamiste mają płetwy białe, czasem czarne, czasem tylko w części czerwone.
I nigdy w życiu nie widziałem karpia KOI o takim ułożeniu plam.
Aoki
Choguro
Conias
Hirasawa
Hirasawa
Maruhiro
Hosokai
Isa
Ishihara
Yagenji
Kaneko
Kase
Kataoka
Tesutaro
Kawakami
Marudoh
Marusaka
Masaki
Miyatora
Oofuchi
Ostuka
Sakai
Matsunoske
Sakazume
Satoshi
Tanaka
Sekiguchi
Kazuo
Shinoda
Singichi
Suda
Tanaka
Yoshinori
Tazawa
Yamazaki ŻADNA Z TYCH ODMIAN NIE MA CZERWONYCH PŁETW, ANI OKRĄGŁYCH PLAM W PODOBNYM UKŁADZIE JAK NA ZDJĘCIACH.
jak na moje oko to kleń pokryty pleśniawką takie przypadki zdarzają się po zimie to podobne do karpia koi ale jak dla mnie to chora ryba
To jest karp koi....nie wyrazne ma kolory wiec moze byc chory
Tak a ja jestem Adam Mickiewicz, ha,ha.
(2012/12/24 15:14)Ludzie jest Wigilia więc myślcie troszkę.Jak można mylić Karpia z kleniem,świnką idt.
To jest ewidentnie świnka...Faktycznie,znajomość gatunków jest czasami bardzo znikoma.
Nawet na zawodach spławikowych "miszczowie" oglądają swoje zdobycze -bolonek/ukleja???
(2012/12/24 15:42)