Dziwne kulkowe płaty mięsa w śledziu

/ 8 odpowiedzi
 Witam,Nie wiedziałam, gdzie mogę zamieścić mój problem, więc wrzucam go do rzeczy na każdy temat.Otóż moja koleżanka otworzyła dzisiaj śledzia w sosie pomidorowym firmy Evra Fish. Po skosztowaniu okazało się, że ryba ma jakieś dziwne kulkowate, twardawe mięso. Po spenetrowaniu okazu zamkniętego w konserwie naszym oczom ukazał się mniej więcej taki widok jak na zdjęciu. Na stronie brzusznej ryby zamiast płatów normalnego mięsa były gęsto upakowane, drobne kuleczki podobne do kaszy jaglanej.Mam nadzieję, że nie jest to okaz żadnej choroby. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i poszlaki

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Ksawi

ikra - inaczej jajeczka - m.im. z tego się rodza nowe rybki
po modyfikacjach spożywczych powstaje kawior (2013/12/14 09:34)

JOPEK1971

Nie przejmuj się,dostałeś bonusa w postaci ikry,smacznego i na zdrowie. (2013/12/14 10:22)

zaloz konto

Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości. Nie przypuszczałam, że ikra może zajmować taką sporą część ryby i w dodatku znaleźć się w najzwyklejszej konserwie. Ps. Niestety konsystencja "kawioru" nie przypadła do gustu mojej koleżance, więc wszystko wylądowało w koszu. Ble (2013/12/14 13:02)

Jack14

Jeśli nie przypadło do gustu to następnym razem polecam kupować filety śledziowe w sosie pomidorowym. Taki mały wpis zresztą bardzo podobny do sałatki z marelą zamiast sałatka z makreli i można się zdziwić. (2013/12/14 16:45)

Diablo

:) nie patroszyli (2013/12/15 22:16)

niutek40

Witam,Nie wiedziałam, gdzie mogę zamieścić mój problem, więc wrzucam go do rzeczy na każdy temat.Otóż moja koleżanka otworzyła dzisiaj śledzia w sosie pomidorowym firmy Evra Fish. Po skosztowaniu okazało się, że ryba ma jakieś dziwne kulkowate, twardawe mięso. Po spenetrowaniu okazu zamkniętego w konserwie naszym oczom ukazał się mniej więcej taki widok jak na zdjęciu. Na stronie brzusznej ryby zamiast płatów normalnego mięsa były gęsto upakowane, drobne kuleczki podobne do kaszy jaglanej.Mam nadzieję, że nie jest to okaz żadnej choroby. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i poszlaki
Tak, to jest odpowiednie miejsce, by się pytać o takie rzeczy. Ale kolego bez urazy, mamy XXI w.:) (2013/12/15 22:50)