Dziwna śmierć wędkarza

/ 43 odpowiedzi
lynx

Mnie wcale nie dziwi taka śmierć. Zwierzęta nie posiadają sumienia to je nie gryzie. Instynkt jak zły system nie przewiduje taryfy ulgowej i Bober zrobił swoje!

A sumienie swoje. (2013/04/17 23:20)

Waldi Fish

Śmierć byłaby jeszcze dziwniejsza, gdyby go np. kaczki zadziobały. (2013/04/17 23:24)

Przemas83

Albo hu? na kaczych łapach ;] (2013/04/18 00:17)

lynx

Albo sumienie zagryzlo. (2013/04/18 23:12)

Przemas83

Albo Gilbert Grejp :} (2013/04/19 00:27)

barrakuda81

Ale głupota:-))Z bobrami to jest tak - super że są bo jeszcze parenaście lat temu było to dla mnie zwierzę tak egzotyczne jak czarny nosorożec, natomiast prawda jest że one nie mają zbyt wielu naturalnych wrogów z racji rozmiarów i braku(czyt. wytępienia) drapieżników takich jak np.wilk.Gryzoń jest znany ze swej niezwykłej żądzy rozmnażania i może być tak że gdzies jest ich za dużo i co za tym idzie wyrządza on szkody.Jednak z odstrzałem byłbym ostrożny - tu powinni się wypowiedzieć mysliwi.Zresztą póki co bobry chyba sa pod ochroną.A tego wędkarza to może szczupak zagryzł... (2013/04/19 08:38)

kedzio

Oj doczekają się futrzaki sporego odstrzału. Dzisiaj przejechałem sporo łowisk i na/w każdym z nich leżą pościnane zimą drzewa. Tylu popodgryzanych, położonych drzew nad wodami dawno nie widziałem.

Bobry w czasie zimy nie ścinają drzew. Nie robią tego praktycznie aż do czasu, kiedy zniknie lód. Zimą bóbr wychodzi na lód tylko wtedy, gdy temperatura jest dodatnia, ale wtedy żeruje na roślinności krzewiastej i olewa grubsze pieńki. (2013/04/19 20:29)

Jack14

Zgodzisz się , że lepiej widać "szkody" wczesną wiosną lub późną jesienią (brak liści i roślinności).

Dlatego teraz wszyscy o tym piszą, a nie w zimie.

Z całym szacunkiem dla Ciebie i Bobra ale trochę przecholowałeś :-). 

(2013/04/19 20:44)

Przemas83

Zgodzisz się , że lepiej widać "szkody" wczesną wiosną lub późną jesienią (brak liści i roślinności).

Szkody widać ale nie po Bobrach tylko po wędkarzach co śmiecą i z czystym sumieniem zostawiają łowisko w takim stanie że mucha nie siądzie! Chyba że brudas na kacu klocka postawił! (2013/04/20 00:44)

kedzio

Różnica jest zasadnicza. Można napisać, że lepiej widać bo szata roślinna jest uboga, a można napisać, że bober w zimie z nudów drzewa obalał. Dla ciebie to nie ma różnicy, ale dla mnie ma i to znaczącą. Bóbr w zimie nie ścina drzew. Kapujesz gostek? Zwyczajnie tak ma poukładane. Może poczytaj coś o bobrach zanim znowu kogoś zaczepisz nie posiadając kompletnie żadnej wiedzy na dany temat. Więc z czym to niby przeholowałem? (2013/04/20 12:27)

yba

Nie wiem czy ścinają w zimie drzewa czy nie/ ale wiem że są strasznie agresywne i gówno się boją ludzi , Wiem bo u nas w Płońsku jest ich mnóstwo. Bez żadnego pardonu może cię zaatakować . Na własne oczy się przekonałem jak się  ,, boją ludzi''.Obok spławika pokazuje się łeb i płynie w twoją stronę .O nocy już nie wspominam bo trzeba mieć oczy z tyłu głowy i na dupie. (2013/04/20 16:21)

lynx

Pilnuj się w domu bo ci na spaniu jaja odgryzie.
Mam sąsiadke co uczy dzieci. nie dotykaj tego kota bo cię pogryzie!!!
Więc zwolnij. Bobrow jest już dużo i koło mnie też kiedyś przeplynął a dalej koło kumpla jak lapnąl ogonem to aż podskoczył i co? Nic.
Czasem trzeba ustąpić a nie iść na konfrontację. na konfrontację z łabędziem poszedł jeden wędkarz bo go wku...ło, że pływają koło jego wędek. Niestety. Łabędź sie wk...ł, wyskoczył z wody, tłukł skrzydłami a wędkarz w nogi. Wszyscy w koło kładli się ze śmiechu i mówili - Było nie ruszać go, nie widziałeś, że ma młode?
To co może łabędzie tez tępić bo gryzą (2013/04/21 23:47)

zbynio5o

Łabędż sie wk...ił :)))))))))  dobre !!! (2013/04/22 00:08)

Jack14

@kedzio gostku jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i nie wiesz co znaczy :-) to możesz poszukać w internecie. Mam nadzieję, że teraz skapujesz. (2013/04/22 16:04)

u?ytkownik145121

Niby takie zdarzenie miało miejsce na wschodzie - tam raczej nie wylewa się za kołnierz - pewnie utrodzony gość legł bezwładnie na jakimś bobrowisku to przecież zadna zwierzyna raczej ścierwem nie pogardzi - w tym pewnie i też bóbr. A ubarwienie historii nutą fotograficzną było jedynie dla potrzeb medialnych. (2013/04/22 16:23)

lynx

Łabędż sie wk...ił :)))))))))  dobre !!!

Dokladnie. Pływała para z młodymi a ten zaczął go tłuc wędziskiem i wtedy samiec go pognał.
Siedziało nas dużo i niektórzy rzucali im chleb a te młode zbierały i tak płynęły wzdłuz brzegu az dopłynęły do wedkarza co nie lubił łabędzi.
Nie zawsze jest aparat pod ręką. (2013/04/22 22:36)

u?ytkownik97004

Lekkomyślność ze strony śp. wędkarza podchodzić blisko do dzikiego zwierza, tym bardziej, że bóbr to jest spore bydlę. Dziabnął go niefartownie bo w tętnicę udową i było po ptakach. Motywy bobra są nieistotne. Cóż, przestroga dla innych. (2013/04/22 23:44)

kedzio

Idzie zły boberrrrr....... trzęsę się całyyyyy...... ojojojjjjj! co to będzie?! Zagryzą mnie bobery nade wodą?   :) ale jazda! :) podchodzą do mnie na metr i jakoś mnie użreć nie chcą. :)  (2013/04/24 20:15)