Mało jeszcze wiesz na temat sprzętu. Krytykujesz a nie łowisz tym zupełnie jak kobieta która coś tam usłyszała od jakiejś koleżanki i tak klepie bzdury do wszystkich. Jam mam Grand Virtuoso 420 i naprawdę fajnie mi się tym łowi, mam też Fiume za 600 zł i wiem czego się spodziewać po wyższej półce.
Prawda jest taka że konger, jaxon, mikado itp marki na naszym rynku są robione w Ch.R.L a kije z dolnej półki cenowej ( do 100 zł w detalu ) robią te same fabryki tylko inaczej malują.
Wiele się naczytałem o metodzie odległościowej i od tego roku postanowiłem jej sam spróbować i zakupić sprzęt.Do wydania mam jakieś 350-400zł na wędkę +kołowrotek.W jednym ze sklepów polecono mi Jaxon Grand Virtuoso 4,20 cw.25 a w drugim Konger Arcus Match 4,20 cw.25.Cena Kongera to 180 zł natomiast Jaxona 200 zł.W jednym i drugim sklepie polecono mi do nich kołowrotek Mistrall Navigator .
Proszę wszystkich "odległościowców" o pomoc w wyborze.Może ktoś łowi tym sprzętem i napisze czy sa warte zainteresowania i czekam na inne sugestie w przedziale cenowym 350-400zł.
Witam kolego !
Kolego polece Ci naprawde swietny sprzet ktorym lowie od roku , wycigalem nim naprawde konkretne ryby z Odry(brzany,liny,klenie i leszcze) i zostanie Ci jeszcze pere zl na porzadna zylke, haki i pre wagllerow.
Wedka to Cormoran Speciland Maatch 420/do 25g;+/-160zl
Kolowrotek Cormoran Corcast 8PIF Super Jet 3000;+/-200zl
Kolego polowisz tym sprzetem kupe lat,swietnie wykonany,bezawaryjny,typowo do wedkarstwa odleglosciowego za nie duze pieniadze.Poszperaj jeszcze po sklepach bo kupujac ten zestaw w jednym sklepie otrzymasz spory rabat (np.sklep Bialaryba).
Odpusc sobie te Jaxony,Mikado i inne Mistralle.
Polecam szczeze,pozdrawiam.
(2012/02/26 06:40)Bardzo fajne odległościówki produkuje fiume, ale jest to dośc drogi sprzęt.
Kolega to chyba ma jeszcze czas na zakup takiego sprzetu,polka tego Cormorana i tak bardzo wysoka i w zupelnosci wystarczy nawet doswiadczonemu wedkarzowi.
Pozdrawiam.
(2012/02/26 10:39)