Zamierzam w tym roku wypróbować metodę a Drop Shota, dużo na ten temat czytałem lecz nie wszystko jeszcze wiem i dlatego chciałbym Was zapytać o kilka rzeczy;
Czy lepiej jest stosować w tej metodzie plecionkę, czy żyłkę i jakie parametry mają mieć?
Ciężarki stosowane do tej metody lepiej stosować walcowate, czy kuliste - gdzieś czytałem że te kuliste nie plączą się tak często na dnie jak walcowate?
Jak dobrać wagę ciężarków? Dobiera się je do konkretnych wielkości przynęt, czy to nie ma znaczenia, a chodzi tylko o to aby wyczuć ciężarek po opadnięciu na dnie?
Kolejne pytanie to jakie rozmiary haków dobralibyście do tych konkretnych przynęt (załączone na rys.)?
1. 14cm
2. 9,8 cm
3. 11 cm
Czy w ogóle łowił ktoś na przynęty Royal Fishinng, ponieważ mało ich w ofercie i są tańsze od innych marek?
I ostatnie pytanie, polecił by ktoś konkretną wędkę na drop shota dostępna na allegro w cenie do 100 PLN ( jeśli możliwe jakieś linki do konkretnych pozycji to zgóry dziękuję).
Zdaję sobie sprawę że mnóstwo zadałem pytań, ale kto pyta to nie błądzi. Liczę na Waszą pomoc Koledzy.
Pozdrawiam
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.