Dragon Thytan x-jig 270 3-25 g na okonia

/ 3 odpowiedzi

Witam kolegów,

jestem dopiero początkującym w spiningowaniu. Zostałem szczęśliwym posiadaczem wedki dragon thytan x-jig 270 cm cw 3-25g.

Chciałbym się zapytać czy ktoś ma może tą wędke i jak nią łowi. :D

Ja chciałbym połowić nią na boczny trok z użyciem 3 cm twisterków.

Rówież 7 cm rippery z głowkami 5g-10g mają być moimi przynętami. Najczęściej będę łowił na Sanie :D

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

robban

Ja posiadam taka wklejanke ,ale krótsza i z C.W do 15 . Oczywiście ze możesz łowić nią na boczny trok, pamiętaj abyś nie przesadzał z byt mocnym przekraczaniem C.W. Ta wedeczka ma spory zapas mocy, ale strzeżonego i tak dalej..... (2014/03/10 20:16)

u?ytkownik102837

kij jest fajny i jak kolega wyżej napisał z dużym zapasem mocy i to nawet bardzo dużym, Co do tego cw 25 to według mnie to nie jest  idealna wędka do bocznego trojka, będzie słabiej przekaywała brania niż kij z cw 12g który do troka jest idealny, ale to nie znaczy że nie można na nią łowić na bocznego troka powiem tak ,,ujdzie w tłumie'' ;). A co do łowienia na gumy z główkami to ten kij z cw 25 na pewno się nada, jest to kij który może się bardzo dobrze sprawdzić w opadzie.

Pozdrawiam Boczny Trok (2014/03/10 21:32)

CYTRYNA777

WITAM

Mam ten kijek do tego nie wyklejanka tylko normalny...kołowrotek Dragon Viper żyłka 0,20 do 6 kg nie łowie na boczny trok tylko na delikatne główki 5 g lub 4 g i okoniowate woblery.

Pozdrawiam kij spoko (2014/06/08 12:46)