to jest typowa wklejanka na okonia. dobra wędka o fajnej akcji. niby maksymalny wyrzut ma do 12 g ale ja już nawet rzucałem trochę większymi przynętami (15g) więc ma zapas ale na dłuższą metę nie radzę przekraczać c.w. szybka akcja X-fast jeśli ta wędka ma być do okonia to śmiało mogę ją polecić, moja ma 2,40 długości ale wiem że są wędki z tej serii o długości nawet 2,85 (tak mi się kojarzy :) ) (2010/05/24 08:37)
Wędzisko dobre z opinii na internecie nigdy się z nią nad wodą nie spotkałem. Jeśli chodzi o przynęty to twistery, małe blaszki malutkie woblerki i paproszki ;) Pozdrawiam (2010/05/24 09:56)
Ja niedawno ja zakupilem pod wedke na poczatek pod okonia i mam nadzieje ze sie sprawdzi. Poczatkowo chcialem wziąść Millenium PERCH (4-18g), jednak znajomi mi doradzili na okonia cos lekkiego (nawet proponowali bodajze Senso Jig (1-7g) ale ja potrzebuje kij jeszce na rzeczke jak czasmi jade na weekend do rodzicow, wiec w gre wchodzila mozliwosc rzycania malymi blaszkami, woblerkami na klenia, pstraga itp...) Wedeczki jeszce nie testowalem nad woda poniewaz cale zamieszanie z powodzia nie umozliwia polowów, a na najblizszym zbiorniku jest zakaz wstepu spowodowane zagrozeniem uszkodzenia wału.
Mam nadzieje ze wedeczka sie sprawdzi i bede z niej zadowolony.... (2010/05/27 21:16)