Dragon Express czy Robinson Cortez?

/ 4 odpowiedzi
Witam,
Jest to mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli piszę w złym miejscu :)
Mam możliwość kupna Robinsona 10-30 ce 270 cm za 270 zł (nowy) zaś od kilku miesięcy przygotowuję się do zakupu dragona express 10-30 cw i 270 cm i teraz pojawił się dylemat co wybrać. 
Przewagą dla robinsona jest to że składa się z 3 częci i bardzo fajnie "leży" w ręku, ale czy opłaca się dopłacić? Dragona jestem w stanie kupić za 170 zł w Łodzi na giełdzie, na którą wybieramy się z kolegami.
Proszę o pomoc bo bardzo zależy mi na zdaniu kogoś doświadczonego.
Pozdrawiam :)
Katmono

Witam. Jak masz zamiar wybrać z tych 2 wędek to dragon express jest moim zdaniem lepszy (cena do jakości) a robinson prawda kosztuje więcej ale za tą cenne kupisz lepszy spining. Robinson nie jest warty tej cenny. Jak bym miał polecić ci spin to shimano nexave jest idealny; idealne wykonanie do cenny i jest dostępny w wielu wariantach, a kupisz go już od 210-220 zł. Ale jak masz wybierać to kup dragona na nie robinsona. Rozważ jeszcze shimano nexave polecam. :D (2014/01/02 11:37)

rysiek90

Dziękuję za odpowiedź:)
Ok, poszukam informacji o proponowanej przez Ciebie wędce. Może uda mi się zobaczyć w jakimś sklepie. 
Więcej odpowiedzi mile widziane :) (2014/01/02 13:47)

rysiek90

Chyba jednak zostanę przy dragonie. Chodzi mi głównie o krótki dolnik, a "smoczek" ma na prawdę spoko długość. Zastanawiam się tylko nad cw. Rozpatruję 2 możliwość: 10-30, 15-35. Muszę sprawdzić twardość kijków bo podobno różnica w twardości jest znaczna. Łowię głównie na obrotówki i gumy. Od tego roku spróbuję jeszcze z kogutami. Zobaczymy :)

Może macie jeszcze jakieś propozycje na tego typu wędzisko, ale koniecznie z krótkim dolnikiem? (2014/01/02 23:11)