Dragon Express czy Dragon Milenium
utworzono: 2013/09/24 15:21
Witam mam problem z zakupieniem 1 wędki na spinning (Szczupak), jako że nie miałem styczności ze spinningiem wybrałbym milenium większa amortyzacja w holu ryby ale troszke cięższa i mniejszy CW za to expres jest idealnym kijem na szczupaka wszystko pasuje tylko ,,OBAWIAM SIĘ CZY NIE BĘDĄ MI SPADAŁY SZCZUPAKI PODCZAS HOLU'' jest to akcja extra fast i kij b. sztywny tak podaje opis. Proszę o poradę głównie chodzi mi o to czy amator będzie umiał zaciąć rybę takim sztywnym kijem, możecie dodać swoje opinie o tych wędkach.http://www.pirania-sklep.pl/wedki/dragon/dragon_express_spinn_35_10-35g_2_70m.htmlhttp://fish-market.istore.pl/pl/wedka-dragon-millenium-super-fast-2-70m-5-25g.html [2013-09-24 15:21]
Łowie expresem od kiedy weszły na rynek, szczerze polecam, ryby praktycznie nie spadają za to z millenium potrafią :) [2013-09-24 17:53]
to ciekawe bo to praktycznie te same blanki i przelotki......Różnią sie uchwytem przez co express jest trochę lżejszy.
[2013-09-24 20:46]
Weź sobie ten kijaszek, który lepiej ci leży w ręku. To bardzo wazne, bo przecież będziesz machać wędziskiem przez kilka lat.I Express, i Millenium dobrze trzymają rybę, ale trzeba pamiętać, że w holowaniu uczestniczy nie tylko wędzisko, ale także linka, kołowrotek (hamulec), przynęta i jej sposób zahaczenia oraz wędkarz i jego temperament. A do tego wszystkiego należy dołożyć uciąg wody, głębokość zacięcia, temperament ryby, czas trwania holu. Z doświadczenia wiem, że nigdy nie ma dwóch takich samych holi.Ryby najczęściej spadają z powodu płytkiego zacięcia lub winy wędkarza, który albo nie opanował techniki holowania, albo źle złożył wędkę.
pozdrawiam [2013-09-25 07:50]
Ja posiadam Millenium 2.85 5-25 i kolowrotek cormoran black bull 3500 i jak dla mnie rewelka zestaw lowie na niego drugi sezon i polowilem piekne pstragi okonie szcupaczki a nawet udalo sie wycholowac lososia ok 65cm oczywiscie ze zdarzylo sie spiac kilka ryb ale to nie z winy kija tylko albo zaciecie bylo slabe albo rybka cwana no nie zawsze jest swietego. Dragon expres wedlug mnie byl bardziej miekki ale to moje zdanie. polecam millenium
[2013-10-03 20:19]
Ja polecam dragon millenium hd pike. Juz nie jednego szczuplego wyciagnolem na niego.
Brania czuc nawet 30cm kapiszonow
[2013-10-04 20:41]Ja polecam dragon millenium hd pike. Juz nie jednego szczuplego wyciagnolem na niego.
Brania czuc nawet 30cm kapiszonow
Napisz cos wiecej o tej wedce. Bo wlasnie sie przymiezam do niego. bede lowil glownie w rzece na woblery do 15 gram ryki jakich moge sie spodziewac to szczupaki i losos. myslicie ze ten kij podola takiej rybie jak losos np.80cm [2013-10-04 21:19]