Witam.Mam pytanie czy taką delikatną wędką dragon colmic 180cm gr3-15 spining wyciągnę szczupaka do 6kg?Na początku chcem połapać nią pare okoni ale jak się trafi szczupaczek.Łapię na obrotówkę nr2 proszę o opinię.Jestem początkującym wędkarzem i jeszcze nie złowiłem żadnego szczupaka ale teraz zamierzam:)
Chodziło mi o to do jakiej wagi maksymalnie mogę wyciągnąć tą wędką jeżeli wiesz.(2011/11/20 18:17)
No jak weźmie....
Jak sie dobrze zahaczy...
Jak żyłka będzie dobra...
Jak hamulec dobrze wyregulujesz...
Jak w trzciny nie spitoli...
Jak nie wyskoczy i trzepocząc pyskiem przynęty nie uwolni...
Jak dobrze podbierzesz....
spójrz ile jest czynników innych niż tylko wędka ;-)
(2011/11/20 18:58)Witam.Mam pytanie czy taką delikatną wędką dragon colmic 180cm gr3-15 spining wyciągnę szczupaka do 6kg?Na początku chcem połapać nią pare okoni ale jak się trafi szczupaczek.Łapię na obrotówkę nr2 proszę o opinię.Jestem początkującym wędkarzem i jeszcze nie złowiłem żadnego szczupaka ale teraz zamierzam:)
No jak weźmie....
Jak sie dobrze zahaczy...
Jak żyłka będzie dobra...
Jak hamulec dobrze wyregulujesz...
Jak w trzciny nie spitoli...
Jak nie wyskoczy i trzepocząc pyskiem przynęty nie uwolni...
Jak dobrze podbierzesz....
spójrz ile jest czynników innych niż tylko wędka ;-)
Witam.Mam pytanie czy taką delikatną wędką dragon colmic 180cm gr3-15 spining wyciągnę szczupaka do 6kg?Na początku chcem połapać nią pare okoni ale jak się trafi szczupaczek.Łapię na obrotówkę nr2 proszę o opinię.Jestem początkującym wędkarzem i jeszcze nie złowiłem żadnego szczupaka ale teraz zamierzam:)
Złowisz na nią nawet suma 100kg. Tylko musisz mieć duże umiejętności, dobrze dobrany kołowrotek z dobrze nastawionym hamulcem i żyłką odpowiedniej wytrzymałości.
Żyłka jest w stanie wyciągnąć maksymalnie 14,6kg.Hamulec też mam w miarę ustawiony za pociągnięciem żyłki już działa.
Złowisz na nią nawet suma 100kg. Tylko musisz mieć duże umiejętności, dobrze dobrany kołowrotek z dobrze nastawionym hamulcem i żyłką odpowiedniej wytrzymałości.
Więc o jakiego kija pytasz?Dragon i Colmic to są firmy produkujące sprzęt wędkarski.Jeżeli chcesz uzyskać pełną informację musisz podać wszystkie dane danego kija...producenta,model,długość c.w.ewentualnie inne dane.Ponieważ dany model może być produkowany w różnych wersjach różniących się od siebie pracą czy mocą.Generalnie rzecz biorąc na każdego kija wyciągnie się każdej wielkości rybę łowiąc z brzegu.Powodzenie zależy od umiejętności,ilości i mocy żyłki lub plecionki i sprawności hamulca kołowrotka.Kij w zasadzie służy do umieszczenia przynęty w łowisku,ewentualnie jako wskażnik brań czy do zacięcia biorącej ryby.
Kupiłem sobie dziś żyłkę 0.20mm do 3-15gr 180cm wędki myśle że ta będzie lepsza od 0.33mm :(.
A co ma żyłka 0,22 i to do 15g ??
Prosze możesz mi to wytłumaczyć dlaczego jest zła?
(2011/11/23 20:29)