Dostęp do lini brzegowej...
utworzono: 2012/12/30 15:18
Co sądzicie o dostępie do rzeki Myśla na odcinku Chwarszczany-Namyślin? Największy problem z dostępem do rzeki jest w miejscach zamieszkanych przez ludzi. Trafiamy na ogrodzenia postawione ''DOSŁOWNIE W WODZIE'',co jest powarznym problemem dla nas wędkarzy!! Byłem już na rozmowie z prezesem i wc.prezesem naszego koła naten temat,i czekem na rezultaty.A jakie jest wasze zdanie na ten temat? [2012-12-30 15:18]
odwieczny problem...nie mam sily juz sie klucic z jednym palantem...nie wytlumaczysz dziadostwu [2012-12-30 16:40]
a zabronione jest stawianie ogrodzenia do samej wody? skoro ktos ma tam dzialke to jak? [2012-12-30 17:48]
Pisałem na ten temat na moim blogu - "Prawo owdne, a prywatne zakazy". Jeżeli jest to woda ogólnodostępna to musi być do niej dojście i tyle. [2012-12-30 18:18]
Art. 27. 1. Zabrania się grodzenia nieruchomości przyległych do powierzchniowych wód publicznych w odległości mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu, a także zakazywania lub uniemożliwiania przechodzenia przez ten obszar.
2 . Zakaz, o którym mowa w ust. 1, nie dotyczy grodzenia terenów stref ochronnych ustanowionych na podstawie ustawy oraz obrębów hodowlanych ustanowionych na podstawie przepisów ustawy o rybactwie śródlądowym.
[2012-12-30 18:37]
Spotkałem się na jednym z jezior że granica działki była już w wodzie jezior wraz z ogrodzeniem .
Działka stoi od 1 wojny legelnie i nikt nic nie zrobi .
[2013-01-01 19:32]Co sądzicie o dostępie do rzeki Myśla na odcinku Chwarszczany-Namyślin? Największy problem z dostępem do rzeki jest w miejscach zamieszkanych przez ludzi. Trafiamy na ogrodzenia postawione ''DOSŁOWNIE W WODZIE'',co jest powarznym problemem dla nas wędkarzy!! Byłem już na rozmowie z prezesem i wc.prezesem naszego koła naten temat,i czekem na rezultaty.A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Temat wałkowany na forum po stokroć. Użyj przeglądarki i poszperaj trochę a znajdziesz interesujące wpisy. Dowiesz sie między innymi co robić w takim i podobnych przypadkach. "poważnym" piszemy przez 'samo żet' lub jak inni mawiają 'żet z kropką'.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Pozdrawiam.
[2013-01-01 19:48]