Doły w rzece Warcie

/ 14 odpowiedzi

Witam

Wiem że temat był wielokrotnie poruszany, ale proszę o pomoc w zlokalizowaniu ich w mojej okolicy.

Nie ma w mojej okolicy ostrych zakrętów gdzie mógłbym szukać głębiny, jest to w miarę prosty odcinek rzeki z poniemieckimi główkami i łagodnymi brzegami.

troc

A podaj może nazwisko wróżki która wie, o jaką  Twoją okolicę chodzi? (2015/11/02 14:50)

Jędrula

WitamWiem że temat był wielokrotnie poruszany, ale proszę o pomoc w zlokalizowaniu ich w mojej okolicy.Nie ma w mojej okolicy ostrych zakrętów gdzie mógłbym szukać głębiny, jest to w miarę prosty odcinek rzeki z poniemieckimi główkami i łagodnymi brzegami.

Należy nauczyć się czytać rzekę , która zresztą zmienia się co roku . Tu masz info - http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,jak-czytac-rzeke-ostrogi-opaski-burty-i-zakrety,71105

(2015/11/02 15:25)

skobry

A podaj może nazwisko wróżki która wie, o jaką  Twoją okolicę chodzi? 
Opisałem okolicę...
Nazwa miejscowości też ma znaczenie w czytaniu rzeki?
A może chodzi Tobie o mój adres bo chcesz przyjechać i pokazać mi palcem: gdzie, co i jak?                                                                           

(2015/11/02 16:05)

pakul1206

Pozwól że się przyłączę, mieszkam w Polsce pokaże mi ktoś parę dołów w Wiśle w mojej okolicy? (2015/11/02 17:30)

skobry

Pozwól że się przyłączę, mieszkam w Polsce pokaże mi ktoś parę dołów w Wiśle w mojej okolicy?

Jeśli(podobnie jak ja) opiszesz tę okolicę-na pewno ktoś się znajdzie !Po co zaśmiecać wątek jeżeli nie chcesz/nie potrafisz pomóc? Podejrzewam że osoby mające wiedzę w temacie zadadzą raczej jakieś szczegółowsze pytania żeby wyrazić swoją opinię...
                                    (2015/11/02 17:49)

Piotr 100574

:)rzeka Warta jest długa,ciężko ci pomóc ,nie wiem gdzie są poniemieckie główki,ale normalnie jak na reszcie Warty powinny być za nimi doły ,mniejsze lub większe ale doły,najlepiej weź spining i poszukaj ,ale spining nie z tym tanim powierzchniowym badziewiem które prezentujesz w innym temacie tylko konkretną wahadłówkę lub nawet ołów gruntowy,na pewno znajdziesz,jeszcze ci powiem że po takiej suszy jaka była to takie pytanie jest nie poważne ,doły w rzece widać było jak na dłoni ,no ale lepiej zadać głupie pytanie niż iść samemu ruszyć zad nad rzekę ,najlepiej wcale nie odpisuj na mój post ,pozdrawiam (2015/11/02 17:59)

Jakub Woś

Gdybyś podał dokładniejsze namiary może znalazłby się ktos kto zna okoliczne dołki i mógłby je wskazać. Tak to możemy tylko teoretyzować. Jeśli są główki dołów zacząłbym szukać tuż za nimi lub przed nimi. (2015/11/02 18:07)

skobry

Gdybyś podał dokładniejsze namiary może znalazłby się ktos kto zna okoliczne dołki i mógłby je wskazać. Tak to możemy tylko teoretyzować. Jeśli są główki dołów zacząłbym szukać tuż za nimi lub przed nimi.
Uff! Nareszcie!
""""Jeśli są główki dołów zacząłbym szukać tuż za nimi lub przed nimi.""""
Właśnie o tego typu odpowiedzi chodziło, dziękuję i proszę o więcej.
Mieszkam w Gorzowie Wlkp. i tutaj zwykle wędkuję.

(2015/11/02 18:35)

Jędrula

Podałem Ci linka do arta z informacjami , nawet zdjęcia są a Ty zamiast czytać to szukasz wiatru w polu . (2015/11/02 18:47)

troc

@skobry- I było strzelać focha, jak pytałem o jaki rejon chodzi?  (2015/11/02 18:51)

Jakub Woś

Przypatrz się też gdzie zwalnia woda. Tam gdzie pędzi znaczy że jest płytko. Tam gdzie jest głęboko nie musi szybko gnać aby przepływ był taki sam. (2015/11/02 19:04)

skobry

Przypatrz się też gdzie zwalnia woda. Tam gdzie pędzi znaczy że jest płytko. Tam gdzie jest głęboko nie musi szybko gnać aby przepływ był taki sam.
Morze jutro coś takiego wypatrzę.
Tutaj:    http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,jak-czytac-rzeke-ostrogi-opaski-burty-i-zakrety,71105
jest sporo informacji, ale akurat nie dla mnie i zdjęcia nie wiele mówiące...                                                                         

(2015/11/02 21:11)

Jędrula

Przypatrz się też gdzie zwalnia woda. Tam gdzie pędzi znaczy że jest płytko. Tam gdzie jest głęboko nie musi szybko gnać aby przepływ był taki sam.
Morze jutro coś takiego wypatrzę.
Tutaj:    http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,jak-czytac-rzeke-ostrogi-opaski-burty-i-zakrety,71105
jest sporo informacji, ale akurat nie dla mnie i zdjęcia nie wiele mówiące...                                                                         

Łowię na rzece od dziecka , jakieś trzydzieści lat . Informacje w podanym artykule są bardzo przydatne ,zwłaszcza , że opisane są tam ostrogi o których wspomniałeś . Nie rozumiem czego Ty chcesz ? Dołków na prostym odcinku Warty ? Pewnie , że można je znaleźć ale należy się kierować pewnymi spostrzeżeniami , których jak widzę nie potrafisz dostrzec , nawet nie zasługujesz aby Ci je uzmysłowić pomimo , że dostałeś je na dłoni .
                                     Powodzenia w szukaniu dołków ... (2015/11/02 21:52)