Dodatek zanętowy na leszcza
utworzono: 2011/09/23 15:14
Witam. 1.Czy próbowaliście dodać konopie carpio ziarna do zanęty na leszcza, jakie były efekty, i czy opłaca się kupić za 7zł250gram .2.Czy wie ktoś jaki zapach na jesień mogę użyć do zanęty na leszcza ? chodzi mi o jakiś atraktor ,albo olejek do ciast [2011-09-23 15:14]
Przyprawa do piernika, cynamon, gałka muszkatołowa. Ewentualnie już gotowe atraktory. z Trapera są takie w paczka 250gram.
[2011-09-23 15:32]
1. Dodawałem i czasem dodaje gotwane ziarno konopi, jak i prażone konopie i leszcze wchodziły w zanęte, ale i potrafią ładne płocie podejść.
2. ja ostatnio dodaję sporą ilość kolendry+troche wnili.
[2011-09-23 15:42]Aromix Sensasa leszczowy fajna sprawa.
Pomyśl też o czosnku
Tez slyszalem ze czosnek bardzo dobry. Jeszcze nie stosowalem. Jesli mozna wiedziec, to ile dodajesz czosnku do zanety i w jakiej formie?
[2011-09-23 16:54]
trapera nie dodawajcie ,bo to kicha ,bynajmniej mi sie nie sprawdza,tak jak i zaneta dragona ,tez jakos rybką nie lezy ,za to Marcel jest dobrze przyswajalny
a atraktor polecam naturalna melase,wszystkim wiadomo,ze leszcze ja lubia:)
a ziarno konopii zawsze dodaje gotowane i troche prazonych konopii
konopie wzmagaja apetyt u ryb poprzez przyspieszanie trawienia .
Latem dziala,a jaki maja wplyw na zerowanie jesienne ,nie napisze ,bo nie jestem pewien.
[2011-09-23 18:01]
Aromix Sensasa leszczowy fajna sprawa.
Pomyśl też o czosnku
Tez slyszalem ze czosnek bardzo dobry. Jeszcze nie stosowalem. Jesli mozna wiedziec, to ile dodajesz czosnku do zanety i w jakiej formie?
czosnek sproszkowany. Kupisz taki w wędkarskim, ale i w spożywczym. Ja zawsze dodaję na oko, ale nie można przesadzić-ma ostry zapach.
[2011-09-23 18:30]