Zaloguj się do konta

Dobry zestaw spinningowy

utworzono: 2013/01/16 19:45
rolak98

U mnie przygotowania do sezonu idą pełną parą zakupiłem 2 nowe spiningi , tak z ciekawościchciałem zapytać bardziej doświadczonych osób czy były one dobrym wyborem.A więc tak , pierwszą wędką jest KONGER Virago spin 270cm cw.30 gr ,ma mi ona służyć do łowienia z brzegu na dość dużym zbiorniku zaporowym głównie na szczupaki i sandacze. Drugi kijek to MIKADO Sensei Feeling 210cm cw.8 gr głównie do wędkowania na małe paproszki blaszki i woblery z myślą o pstrągu i kleniu oczywiście na rzece.Proszę o odpowiedź jeśli ktoś miał styczność z którymś z tych kijów .
Pozdrawiam!  [2013-01-16 19:45]

Koper94

jeśli chodzi o pierwszy kij, to bardzo dobry wybór na zaporówkę na sandacza, dość szybki kij z ciekawą akcją. połamania - aby nie na kolanie. pozdrawiam
[2013-01-16 20:16]

Na klenia lepszy bylby dluzszy kij ze wzgledu ze to plochliwa ryba, przynajmniej te wieksze okazy. Dluzszym kijem dalej poslesz przynete, sam uzywam wedki Savage Gear Parabellum 289 cm 3-16g. Do tego nie wiem jak ten twoj kij sie zachowuje ale powinien byc srednio szybki i pod nie duzym ciezarem przechodzic w parabole. [2013-01-17 08:40]