Zaloguj się do konta

Dobry ołów do zestawów pod tyczkę

utworzono: 2013/03/06 13:49
krok

Witam, jakiego producenta polecacie ołów do budowy zestawów do metody skróconej ( tyczka)? [2013-03-06 13:49]

dodoni

Ja mam ciężarki konger i dobrze się spisują :D Ale dobre są też np firmy jaxon Jak chcesz mieć dobry ołów to nie kupuj go na rynku :D
[2013-03-06 14:04]

s1bartosz

Dobre śruciny nie tylko do zestawu skróconego, ale i do bata, match-a i innych metod powinien wg mnie zawierać dwie cechy, bynajmniej nimi kieruję się na zakupach.
1. Centryczne i równe nacięcia - zmniejsza to możliwość splątania zestawu.
2. Posiadać średnią miękkość - tak aby bez trudu go zacisnąć na żyłce szczypczykami, i "rozjeździć" aby można go było podczas wędkowania swobodnie przesuwać. Za twardy ołów będzie powodował trudności przy zakładaniu oraz kaleczył żyłkę.
Co do firm na rynku jest tego masa, mi najbardziej pasują śruciny mavera i milo(tylko tu są dwa rodzaje twardości), z czystym sumieniem polecić mogę trabucco czy sensasa.
Nie używałem śrucin innych producentów, lecz proponuję nie oszczędzać bo jest to ważny element zestawu którego nie kupuje się codziennie. Warto zaznaczyć, że firmy jak np. maver, milo, trabucco, mają specjalne napełniacze więc gdy nam zabraknie jakiegoś rozmiaru nie ma konieczności zakupu nowej paletki.
[2013-03-06 14:51]

roman55

Witam, jakiego producenta polecacie ołów do budowy zestawów do metody skróconej ( tyczka)?

Do zestawu skróconego oraz pełnego używam niżej wymienionych śrucin takich producentów jak: Milo, Sensas, Maver. Może ktoś powiedzieć że to bardzo drogie dociążenie ale nigdy za to nie sprawiały mi żadnego problemu pod względem jakości materiału, gramatury czy samego nacięcia centrycznego . Tutaj zamieszczam linki do sprawdzonego i polecanego przeze mnie  śrutu ołowianego:

REDHEART Ołów Milo Paleta

SUPER CLUB FLASH 1-11 ołów Maver  

Ołów Peche au Coup Plombs Sensas 

Polecam i Pozdrawiam

[2013-03-06 19:23]

jaca0019

Witam, polecam maver, sensas i milo;)są świetne szczerze polecam.
[2013-03-06 19:38]

gustaw1300

Witam, ja rowniez polece olow milo z tych samych powodow co koledzy wyzej [2013-03-06 21:02]

krok

Dzieki wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam [2013-03-07 06:43]