Dobrać się do większych
utworzono: 2013/07/21 09:15
WitamMam w pobliżu staw w którym jest pełno małych karasi i jest równiez tam okoń (dzis się dowiedziałem bo złowiłem) nie wiem czy tam jest jeszcze jakas ryba chciałbym się dobrac do większych ryb jak to zrobić bo ciągle te małe skubią w najgłebszych miejscach może 2m dno muliste i pokryte liściami ponieważ wokoł jest pełno drzew co robić? [2013-07-21 09:15]
Zależy jakiej zanęty uzywasz i jakich przynęt . Jak drobną zanęte sypiesz i lowisz na male przynety to i male ryby będą się wieszać . Zastosuj grubą zanętę (kukurydza, groch , ziemniaki)i na przynęte załóż ze 3 ziarna kuku albo rosówkę dużą i ilość brań małych rybek zostanie ograniczona .. pozdro [2013-07-21 11:43]
Moim zdaniem powinieneś nęcić zanęta dragon migdałowa, do tego kukurydzy, makaronu, płatki kukurydziane i dwie garście pokrojonych robaków. A na haczyk załóż kukurydze ale musisz ja zrobić samemu. Do słoika wlej 100 ml wody i dwie łyżki miodu lipowego, wsyp garść kukurydzy z puszki, zostaw na noc i gotowe spróbuj to samo tylko z olejkiem migdałowym. I pamiętaj ze karaś to ryba łakoma i lubiąca słodkości. Miłego wędkowania pozdrawiam i prosił bym o wiadomość jak poszło. [2013-08-06 18:01]
to zależy od danego łowiska czy łowić w głębszym miejscu czy w płytszymmusisz sam pochodzić nad wodę i zaobserwować gdzie się spławiają i zerują większe sztukija preferuje płytsze miejsca - na wodzie 90 cm np złowiłem łokciowego karasia - mój rekord, na około 140 cm wodzie karpie itd.a co do zanęty sypkiej - gotowej nie proponuje bo zwabi Ci mniejsze rybytak jak koledzy napisali ziemniaki w gruba kostkę, kuku i groch a może i duża rosówka zwabi ,,mętnookiego,, - lina ?.a na pewno tam gdzieś siedzipołamania
[2013-10-20 22:16]
Może to brutalne ale: nęć regularnie czymś gruboziarnistym np: Groch, kukurydza i na to samo łów, tyle :)
[2015-04-10 11:16]