Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zapewniam,że są znacznie lepsze plecionki jak wymieniana tutaj takumi mamoi[choćby varivas czy YGK] a ta power pro "0,23" ma pewnie niewiele wspólnego z oryginałem-te powinny być opisane tylko wytrzymałościowo lb i długość podana w y. Plątanie plecionki wynika przede wszystkim ze złego nawijania kołowrotka i techniki rzutu. Zauber i jego klony[spro red,blu itp.] nie są złe ale daleko im do ideału,w zasadzie wszystkie mają źle wyprofilowany kabłąk[najczęstsza przyczyna splątań] i nie ciekawy kształt rolki prowadzącej[tutaj wzorem jest daiwa,nieźle ma shimano]-można temu częściowo zaradzić podginając rurkę kabłąka do dołu[łapana linka zawsze będzie na szpuli a nie powyżej rantu]. Drugą przyczyną jest zła technika rzutu a właściwie zamykania kabłąka poprzez zbijanie go - żeby nie było splątań plecionkę przed upadnięciem przynęty do wody należy wyhamować ręką i ręką zamknąć kabłąk. Oczywiście są plecionki,które plączą się bardziej ale głównie przyczyn należy upatrywać w jakości sprzętu i techniki rzutu.
@ZanderHunter kolego ty testujesz plecionkę od miesiąca maja i polecasz ją innym?
No przepraszam ale jak np. za dwa lata napiszesz, że jeszcze ją masz i używasz to będzie to jakaś wskazówka, a tak to co ......?
Zastanów się.
(2012/11/07 19:06)
@ZanderHunter kolego ty testujesz plecionkę od miesiąca maja i polecasz ją innym?
No przepraszam ale jak np. za dwa lata napiszesz, że jeszcze ją masz i używasz to będzie to jakaś wskazówka, a tak to co ......?
Zastanów się.
Wiekszosc dobrych plecionek koledzy juz wymienili. Ja dorzucilbym od siebie jeszcze dwie warte grzechu - Sufix 832 oraz Daiwa Tournament 8.
Polamania
(2012/11/07 20:45)Ja nie wiem do czego czy jak bardzo pracuje plecionka ale jak dla mnie to nie jest to żyłka, którą przewijam w połowie sezonu czy też na przyszły sezon.
Mam sezonowe pp i jestem spokojny w przyszłym sezonie też będzie ok.
(Bez przewijania)
(2012/11/07 20:51)
Nie mówię że Power Pro to jest całkowite beeee...po prostu na tej wodzie gdzie wędkuję nie daje rady...a być może gdzie indziej sprawdza się znakomicie...natomiast plećka od Dragona daje radę... w przyszłym sezonie na 2 młynek mam zamiar założyć coś z Daiwy:
http://allegro.pl/daiwa-tournament-135m-0-14mm-10-8kg-fluo-do-opadu-i2749771216.html
lub Momoi tylko ta cena boli...:)
P:)
witam!polecam POWER STRIKE!10lb!pozdrawiam!
(2012/11/08 00:32)
@matti073 słabo szukałeś.
(2012/11/09 16:12)