Dobór sprzętu na bolenia sandacza i suma.
utworzono: 2011/12/05 20:02
Witam wszystkich. Juz od jakiegos roku posiadam kij Shimano Hyperloop 240 ML Ax Spinning 5-20 g. Jaki wiadomo, wedka nie jest zła, mi sie podoba, do łowienia szczuplych jest calkiem przyzwoita, tylko ze ostatnio cos zaczelo mnie krecic, by kupic jakis mocniejszy kij. Glownie chodzi o to ze chcialbym przerzucic sie na takie ryby jak bolenia, sandacze czy sumy. Wiadomo, sum slina rybka i ciezko sie holuje, za to sandacz ma dosc twardy pyszczek, co do bolenia podobno lubi figlowac no i jak sie uda to brzana jeszcze;P chcialbym abyscie pomogli mi dobrac kij i kolowrotek na takie rybki. Nie wiem czy w dobrym patrze kierunku, kolowrotek powinien byc z tych wiekszych do dalekich rzutów i szybkiego prowadzenia blachy jesli chodzi o bolenia. A co z wedka?? akcja zapewne szczytowa. Nie wiem czy rodzxaj i ilosc przelotek tez ma duze znaczenie. Na kij z kolowrotkiem moglbym wydac maxymalnie 500-600 zl. Czy macie jakies propozycje, co wybrac?? Prosilbym o wasze linki, porady;) [2011-12-05 20:02]
Co do wędziska to może Daiwa Exeler 10-40 , mój kolega używa i bardzo chwali ją sobie . [2013-08-24 13:29]
Witam wszystkich. Juz od jakiegos roku posiadam kij Shimano Hyperloop 240 ML Ax Spinning 5-20 g. Jaki wiadomo, wedka nie jest zła, mi sie podoba, do łowienia szczuplych jest calkiem przyzwoita, tylko ze ostatnio cos zaczelo mnie krecic, by kupic jakis mocniejszy kij. Glownie chodzi o to ze chcialbym przerzucic sie na takie ryby jak bolenia, sandacze czy sumy. Wiadomo, sum slina rybka i ciezko sie holuje, za to sandacz ma dosc twardy pyszczek, co do bolenia podobno lubi figlowac no i jak sie uda to brzana jeszcze;P chcialbym abyscie pomogli mi dobrac kij i kolowrotek na takie rybki. Nie wiem czy w dobrym patrze kierunku, kolowrotek powinien byc z tych wiekszych do dalekich rzutów i szybkiego prowadzenia blachy jesli chodzi o bolenia. A co z wedka?? akcja zapewne szczytowa. Nie wiem czy rodzxaj i ilosc przelotek tez ma duze znaczenie. Na kij z kolowrotkiem moglbym wydac maxymalnie 500-600 zl. Czy macie jakies propozycje, co wybrac?? Prosilbym o wasze linki, porady;)
Tak jak Ci Krzysiek -@Ryukon1975 napisał. Zdecydowanie za wiele na raz.
[2014-03-17 16:11]
Boleń,Sandacz,Brzana i Sum i zapewne chciałbyć abyś czuł podskubywanie Okonka 10 cm? [2014-03-17 16:14]