Jest taka propozycja jednego z kolegów aby zapobiec nadużyciom należy powołać kilku "mobilnych" może to brzydko brzmi kontrolerów którzy odpowiadali by za jakąś część kraju i mogli sprawdzić faktyczną sytuację zwracającego się o pomoc.
To będzie taki wkład w pracę należało by więc stworzyć listę chętnych którzy od czasu do czasu mogli by się spotkać z ubiegającym się o pomoc i wyjaśnić wątpliwości.
Chętnych którzy natomiast chcieli by wnieść jakiś wkład ze swojej strony anonimowo proszę o kotakt na priv.
Pozdrawiam
(2010/04/10 22:00)
Kontrola tylko w razie wątpliwości,
nie było moim zamiarem stwierdzenie że wszyscy kręcą.
Przypuszczam natomiast że bardzo wiele osób nie będzie miało odwagi poprosić o pomoc bo im uczciwość na to nie pozwoli.
Grzegorz
(2010/04/11 18:32)Obserwuje wypowiedzi wielu kolegów i chciałbym nawiązać do wypowiedzi 'luxisa' cytuje: że potrzebujących będzie cała lawina . Zgadza sie, będa wyrastały jak grzybki na deszczu , i tu najbrudniejsza robota ( weryfikacja) . Komu tak naprawde należy sie ta pomoc, a kto gra na czyimś nieszczęściu!!!!!!!!!. Wielką niewiadomą będzie (a nie wątpie że będzie) ogólny stan konta jakim będzie dysponowała "Wielka Brać Wędkarska" (to tak odemnie) ,no i kwestia przyznania komu i co , bądz drogą losowania (ostateczność) . Powoli ale brniemy do przodu . "Spokojny" twierdzisz że wielu nie poprosi o pomoc bo im odwaga nie pozwoli , ale wystarczy że znajdzie się kilku bez honoru którzy wyciągną ręke o tą pomoc,jestem zdania że każde województwo powinno mieć swojego WERYFIKATORA .Opłacenie komuś karty wędkarskiej może byc poczatkiem wielkiej sprawy.Mam tu na myśli udzielenie jedno razowej pomocy finansowej w leczeniu choroby niejednego z wędkarzy a który to nie ma pomocy z nikąd . A każdy z nas ma serce jak to ktoś zauważył po własciwej stronie. Pozdrawiam i wypatruje dalszych kroków w tak wielkiej sprawie , a słusznych i mądrych głosów tu nie brakuje.
(2010/04/13 22:33)Grzegorz i chyba wstrzeliłeś się w dziesiątkę z tym wpisem właśnie o to mi chodziło żeby sam zainteresowany nie czuł sie w jakiś sposób inwigilowany , uważam że ten telefon do zarządu koła to niezły pomysł.
Widzicie idziemy do przodu :)
Jeszcze jak by się zgłosił do nas ktoś, kto ma duże doświadczenie w licytacjach np. na allegro czy też e-bay'u do prowadzenia tego na Hydeparku było by super można by zacząć coś konkretnego robić, ja nie znam się na tym kompletnie więc sobie podaruję.
Może też wrzucę na początek kilka własnoręcznie wykonanych splawików, być może ktoś da jakiś grosz za nie, na szczytny cel?
(2010/04/13 23:37)Mam małe jeszcze pytanko bo widzę że wszystko jest na dobrej drodze.
Dlaczego redakcja się nie wypowiada i czy coś robi w tym celu by wszystkim zaangażowanym pomóc.