A ja zastanawiam się jak w takich sytuacjach wspomóc naszych kolegów, chylę czoło przed kolegą Anonimem jesteś Wielki, Daniel Tobie też należą sie podziękowania za to że nie wachałeś się napisać o trudnej sytuacji kolegi.
Panie i Panowie sprawa została pozytywnie załatwiona, ale takich głosów jest więcej jak stwożyć taką małą fundację portalową która mogła by w razie potrzeby wspomóc tych których życie w danym momencie nie oszczędziło,.
Wiadomo każdy z nas ma jakieś problemy, ale mamy też serca czasem niewielkim nakładem można by sprawić komuś radochę większą niż nowym Mercedesem właścicielowi Jachtu.
Może jakaś licytacja rzeczy które zalegają w czeluściach naszych szaf?
Chodzi mi oczywiście o sprzęt wędkarski, ten którego nie używamy, a moglibyśmy za kilka złotych na zbożny cel oddać w inne ręce taki "Second Hand"
Temat jest pod dyskusję
(2010/04/07 10:14)Na tym portalu są ludzie, którym zależy na czyimś dobru, szczęściu i nie są obojętni!:)
Doświadczyłem tego i jeszcze raz dziękuję im za to!:)
Anonimowy kolega zrobił PIĘKNY "ruch"!:)
(2010/04/07 12:34)Chciałem oficjalne poinformować Wszystkich kolegów że sprawa kolegi Łukasza została załatwiona w 100% ... i jeszcze raz WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA KOLEGI Anonima :))) POZDRAWIAM i życze Ci Łukasz żeby ten sezon był dla Ciebie szczególnie obfity .... oczywiście tego samego życze reszcie kolegów :)
Szacun dla anonima jesteś gość pozdro klepa683
(2010/04/07 20:56)Widzę koledzy że odzew jest, a zarazem ciekawy pomysł kolegi Grzegorza Wobler76, taka aukcja z kontem potrzebuącego mogła by przynieść skutek i zarazem pominąć sprawy związane z oficjalą rejestracją i sprawami skarbowo - urzędowymi, z tym że ja sam nie chciałbym podejmować takich decyzji, porzebna jest kapituła takiego przedsięwzięcia i tu proszę o pomoc i zgłoszenie się chętnych lub jakieś wskazanie kto mógłby w takim szacownym gronie zasiąść.
Oficjalnie żeby zarejestrować fundację potrzeba czasu i ok 700 - 1000 zł na KRS i zapis u Notariusza a następnie bieganie po Sądach i załatwienie wszystkich formalności, a co najważniejsze trzeba mieć statut i całą resztę jak przy tworzeniu stowarzyszenia.
Czekam wobec tego na następne propozycje,
Dziękuję Wam za zaufanie jakim mnie obdarzyliście ale czuję się trochę przytłoczony tymi tytułami, no i wynika z tego że wszystko miałbym sam robić, ja na taki układ się nie godzę bo tez mam rodzinę , czasu nie mam zbyt dużo (pracuję po 10-12 godzin dziennie).
Pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój dyskusji.
(2010/04/10 09:15)A ja mam takie pytanie czy nie można by było poprostu bez wpisywania i rejestracji zrobić takie mini aukcje? np HADEPARK Zrobić człowieka odpowiedzialnego z wystawianie przedmiotów zgłoszenia do niego na priv lub tel co sie chce sprzedać itp.
Zdjęcie sie wkleja cena wywoławcza i licytujemy.
Bardziej szczegułowo jededna aukcja raz w tygodniu np od godz X do godz Y
Wygrywa ten kto oczywiście najwięcej zapłaci i będzie pierwszy w limicie czasowym.
Po przelaniu na konto sumy za wylicytowanie dopiero się ogłasza .że tn KTOS wygrał licytację
Oraz dopiero na kogo są przeznaczone pieniądze lub na co są zbierane.
Ewentuaknie większa zbiórka na bardziej szczytny cel Info odrazu podczas licytacji.
Chyba by nikt nie robił by sobie jaj już z takich rzeczy.
Pozdrawiam.
(2010/04/10 12:55)Piekny gest Anonim !
Mala żecz a cieszy !
Chlopaki, nie mam nic przeciwko fundacji ale to chyba nie takie hop siup jezeli ma to dzialac i funkcjonowac jak nalezy.
Nie znam sie za bardzo na tych sprawach ale moze najpierw zaskiegnijcie porady od kogos kto jest w tych sprawach na biezaco.
Pomagac to ludzka żecz...
Pozdrawiam
(2010/04/10 13:59)