Koledzy co robić z tym całym zamieszaniem czy zamykamy strony i kończymy naszą prace czy może coś z tym zrobimy redakcja naszego portalu milczy szkoda!.Czy cała nasza praca związana z wpisami itp. to darmowa robota szkoda! Co wy robicie bo ja niewiem?
O to że mamy pozamykać nasze strony bo tak wynika z pisma PZW które zakazuje nam prowadzenie strony.LINK DO PISMA www.wedkuje.pl/wedkarstwo,zg-pzw-a-strony-internetowe-kol,12049 (2009/07/15 23:39)
Tak . . . tak myślałem . . . Ale to może strzały w głowe ZG PZW ! Sama historia lub histeria już nie wystarczy ryby mniej , dziadki im wymierają , a i monety trzeba . Pozdrawiam (2009/07/15 23:46)
Tylko że straszą a to mi się nie podoba skoro jestem członkiem PZW więc uważam że mam prawo reprezentować moje koło w taki a nie inny sposób nie robie tu nikomu koło du.. tylko staram się aby koledzy wiedzieli co powinni wiedzieć a dzięki temu poratalowi można się dużo dowiedzieć i chyba o to tu chodzi?Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz!!!!!!??????? (2009/07/15 23:55)
Noooooooooo, ale się boję dzadów popapranych! Strrrrrrraaaaaachhhhhh jak diabli mnie ogarnia jak mi takie dedki grożą! Muszę się zapisać na wizytę u powiernika, bo sie załamię. Zgredy widzą, że okręt sunie na rafę i stąd cały dym. (2009/07/16 09:47)
Według mnie kolega "burza" odpowiadając w artykule na stronie www.wedkuje.pl/wedkarstwo,zg-pzw-a-strony-internetowe-kol,12049 ma rację tz. zamist "Koło PZW " - " Społeczność Koła" . Uważam że to jest jakieś rozwiązanie , w ten to sposób możemy IM dziadkom odpłacić i dalej robić SWOJE. (2009/07/16 10:56)
Pyniek.Ty to jednak jesteś gość nie ruszyłeś palcem w sprawie ale jak zamądrowałeś to ho ho .Pisz częściej bo twoje wywody są bardzo pouczające. (2009/07/16 12:36)
Nie to ,żebym Go bronił! To ma być rada co zrobić z tym pismen z ZG. Może to i sposób tylko nie wiem czy do końca przemyślany. Nie jestem redaktorem, ale myślę że coś trzeba postanowić, czy nie zwracamy uwagi na pismo,czy zasiegamy porady prawnej co z tą żabą zrobić. Nie chciabym, aby strzelic sobie samobja. (2009/07/16 13:00)
szkoda ,że nie możemy poznać opinii redakcji na ten temat, a odgrażali się ze prawnicy badają sprawę . nie wiem, sprawa tak zawiła ,czy prawnicy mierni ?dla spokojności , można skorzystać z genialnego w swej prostocie pomysłu kolegi "burza" ...wilk syty i wilk syty! (2009/07/16 18:48)
Tu o to idzie ,że redakcja dawno wśpółpracuje z portalem rybobranie i szykują WĘDKUJE.PL do sprzedania a takie kwestie jak koszulki z logo ma rozwiazać ten list ZG PZW https://wedkuje.pl/n/stowarzyszenie-zg/12085 (2009/07/16 20:18)
No właśnie.... Ten jak już coś wtrąci to żal d... ściska. Masz Lechu rację. Zakaz, zakaz, zakaz. Precz... Pozdro. PS Lechu, dostałeś kasę na ten bilet???? Może mała demolka będzie? (2009/07/17 08:44)
Już był w ogródku już witał się z gąską... Miałem już nadzieję, że za frajer polecę - ale jak widać trollowi matka nie dała kasy, a za rentgena w portfelu ma szlaban na dobranockę ;-))) Poza tym Tomek - co tu demolować? Z dzieciakiem będę się szarpał? Narkotyki mu zabiorę? Niech sobie siedzi w domu. No chyba, że do świetlicy osiedlowej na "Lato w mieście" chodzi ;-) (2009/07/17 20:43)
strach bać się nam będzie... co to będzie? co to będzie?, zgadzam się z pynkiem (o dziwo..) że można sobie wydrukować te ich "zalecenia" i kibel sobie wytapetować a najlepiej publiczy bez możliwości pobierania opłat....pdk to są normalnie jaja! czy w tym kraju już wszystkich na stołkach poje....ba....ło..! (2009/07/17 20:58)
Śledzę ten temat od dłuższego czasu . Wypowiadałem się na ten temat również na oficjalnej stronie PZW próbując przekonać biorących udział w dyskusji że te strony Kół na komercyjnych portalach nie mogą być traktowane jako oficjalne strony Kół a tworzone są na tych portalach w celu odnajdywania się i przekazywaniu sobie informacji wędkarzy biorących udział w dyskusjach na tych portalach . Dlatego popieram zaproponowany przez Kolegę BURZA sposób rozwiązania tego problemu . Zmiana tytułu strony z takiej oficjalnej „Koło PZW nr ……… „ na zaproponowany przez kolegę „Społeczność Koła nr ….” Będzie trudna do ugryzienia przez prawników ZG PZW . Proponuję jako odpowiedź o podjętych działaniach której żąda ZG PZW do 31.07. wysłać informację o zmianie tytułu strony . Pozdrawiam Grzegorz (2009/07/18 14:25)
Panowie, nie rozumiem, dlaczego tak się sracie z PZW. Oczywiste jest to, że udział naszych kół wędkarskich w komercyjnych portalach internetowych jest wielkim uszczerbkiem finansowym dla PZW chociażby dlatego, że żadna szanująca się firma nie ma interesu w tym aby reklamować się na macierzystych stronach PZW (za mało kliknięć). PZW działa w zasadzie tak samo jak ZUS-wymaga płatności ale właściwie nic nie daje w zamian, poza karpiami. Jedyny sposób na to aby PZW zauważyło protesty wędkarzy, którzy każdego roku płacą nie małe pieniądze na zezwolenia wędkarskie, dla porównania- w Irlandii Południowej, gdzie średnie zarobki przeciętnego Irlandczyka są na poziomie 1000 Euro tygodniowo, zezwolenie wędkarskie kosztuje 30 Euro rocznie, a połowy w morzu są za darmo, jest bojkot w przyszłym roku całej instytucji PZW, mam na myśli zaprzestanie opłacania składek na Kartę Wędkarską. Jest to dość pospolity rodzaj wywierania presji na świecie i dziwi mnie to, że do tej pory nie zaistniał w Polsce. Panowie w kupie siła. Po to jest internet, e-maile, gg, skype itp, aby sprawnie zorganizować taką akcję, wystarczy tylko chcieć!!! (2009/07/22 23:04)
Jestem również ZA TĄ SPOŁECZNOŚCIĄ koła NR.... by ......NA ICH---PANÓW Z GÓRY BETONOWEJ.....DOSIĘGŁA WRESZCIE SPRAWIEDLIWOŚĆ TZN. POSZLI SOBIE W CIEPŁE KAPCIUCHY NA SWOJE PRYWATNE DZIAŁKI ......... DAJĄC SZANSĘ PRAWDZIWEJ DEMOKRACJI...............Jurek . PDK . (2009/07/23 08:06)
Mnie jednak ściska od środka - pełen ideałów, wiary ruszyłem z impetem. Nawet żona się dziwiła, że coś piszę po nocach, zamiast spać i rano iść na ryby. Aż tu czytam, że za tą robotę sądem koleżeńskim będą mnie/nas straszyć. Szlak nie trafia! Tym bardziej się nie dam - będę tworzył w imieniu kolegów (nieformalnie) - a na portalu, którym chcą bym działał nawet się nie zaloguję! Wysłałem też pismo do swojego okręgu pytając co dalej - cisza!!! (2009/07/23 22:59)