Do redaktorów portalu.

/ 55 odpowiedzi
Koledzy co robić z tym całym zamieszaniem czy zamykamy strony i kończymy naszą prace czy może coś z tym zrobimy redakcja naszego portalu milczy szkoda!.Czy cała nasza praca związana z wpisami itp. to darmowa robota szkoda! Co wy robicie bo ja niewiem?
u?ytkownik6499

A mogę poprosić jasniej ? O jakie zamieszanie chodzi ? (2009/07/15 23:27)

wojtekkr

O to że mamy pozamykać nasze strony bo tak wynika z pisma PZW które zakazuje nam prowadzenie strony.LINK DO PISMA www.wedkuje.pl/wedkarstwo,zg-pzw-a-strony-internetowe-kol,12049 (2009/07/15 23:39)

u?ytkownik6499

Tak . . . tak myślałem . . . Ale to może strzały w głowe ZG PZW ! Sama historia lub histeria już nie wystarczy ryby mniej , dziadki im wymierają , a i monety trzeba . Pozdrawiam (2009/07/15 23:46)

wojtekkr

Tylko że straszą a to mi się nie podoba skoro jestem członkiem PZW więc uważam że mam prawo reprezentować moje koło w taki a nie inny sposób nie robie tu nikomu koło du.. tylko staram się aby koledzy wiedzieli co powinni wiedzieć a dzięki temu poratalowi można się dużo dowiedzieć i chyba o to tu chodzi?Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz!!!!!!??????? (2009/07/15 23:55)

u?ytkownik6499

Nie , może raczej toną , a tonący brzytwe . . . może najzupełniej umierają , a słyszałes o kontroli NIKu w tym stowarzyczeniu ? (2009/07/16 00:01)

wojtekkr

Nie a co to ? (2009/07/16 00:02)

u?ytkownik2494

Panowie jeszcze chwilę cierpliwości napisałem o tym w poście"PROSZĘ ...."
Zapraszam do lektury.
Pozdrawiam (2009/07/16 00:45)

u?ytkownik8030

Noooooooooo, ale się boję dzadów popapranych! Strrrrrrraaaaaachhhhhh jak diabli mnie ogarnia jak mi takie dedki grożą! Muszę się zapisać na wizytę u powiernika, bo sie załamię. Zgredy widzą, że okręt sunie na rafę i stąd cały dym. (2009/07/16 09:47)

adler

Według mnie kolega "burza" odpowiadając w artykule na stronie www.wedkuje.pl/wedkarstwo,zg-pzw-a-strony-internetowe-kol,12049 ma rację tz. zamist "Koło PZW " - " Społeczność Koła" . Uważam że to jest jakieś rozwiązanie , w ten to sposób możemy IM dziadkom odpłacić i dalej robić SWOJE. (2009/07/16 10:56)

u?ytkownik753

Nadrukuj tego pisma ile wlezie i powieś w sraczu jako papier toaletowy ;) (2009/07/16 12:31)

u?ytkownik2494

Pyniek.Ty to jednak jesteś gość nie ruszyłeś palcem w sprawie ale jak zamądrowałeś to ho ho .Pisz częściej bo twoje wywody są bardzo pouczające. (2009/07/16 12:36)

u?ytkownik1805

Nie to ,żebym Go bronił! To ma być rada co zrobić z tym pismen z ZG. Może to i sposób tylko nie wiem czy do końca przemyślany. Nie jestem redaktorem, ale myślę że coś trzeba postanowić, czy nie zwracamy uwagi na pismo,czy zasiegamy porady prawnej co z tą żabą zrobić. Nie chciabym, aby strzelic sobie samobja. (2009/07/16 13:00)

u?ytkownik3378

szkoda ,że nie możemy poznać opinii redakcji na ten temat, a odgrażali się ze prawnicy badają sprawę . nie wiem, sprawa tak zawiła ,czy prawnicy mierni ?dla spokojności , można skorzystać z genialnego w swej prostocie pomysłu kolegi "burza" ...wilk syty i wilk syty! (2009/07/16 18:48)

u?ytkownik2493

Mariusz - dlaczego podpuszczasz pyńka? Każesz mu pisać a przecież wiesz że ma zakaz. ;-))) (2009/07/16 23:25)

t12tom

No właśnie.... Ten jak już coś wtrąci to żal d... ściska. Masz Lechu rację. Zakaz, zakaz, zakaz. Precz... Pozdro. PS Lechu, dostałeś kasę na ten bilet???? Może mała demolka będzie? (2009/07/17 08:44)

u?ytkownik2493

Już był w ogródku już witał się z gąską... Miałem już nadzieję, że za frajer polecę - ale jak widać trollowi matka nie dała kasy, a za rentgena w portfelu ma szlaban na dobranockę ;-))) Poza tym Tomek - co tu demolować? Z dzieciakiem będę się szarpał? Narkotyki mu zabiorę? Niech sobie siedzi w domu. No chyba, że do świetlicy osiedlowej na "Lato w mieście" chodzi ;-) (2009/07/17 20:43)

avi

PZW to taki sam ubecki twór jak PZPN i wszystkie podobne + WOPR, ZBOWID i takie tam (2009/07/17 20:46)

u?ytkownik5460

strach bać się nam będzie... co to będzie? co to będzie?, zgadzam się z pynkiem (o dziwo..) że można sobie wydrukować te ich "zalecenia" i kibel sobie wytapetować a najlepiej publiczy bez możliwości pobierania opłat....pdk to są normalnie jaja! czy w tym kraju już wszystkich na stołkach poje....ba....ło..! (2009/07/17 20:58)

Grzegorz_Mik

Śledzę ten temat od dłuższego czasu . Wypowiadałem się na ten temat również na oficjalnej stronie PZW próbując przekonać biorących udział w dyskusji że te strony Kół na komercyjnych portalach nie mogą być traktowane jako oficjalne strony Kół a tworzone są na tych portalach w celu odnajdywania się i przekazywaniu sobie informacji wędkarzy biorących udział w dyskusjach na tych portalach . Dlatego popieram zaproponowany przez Kolegę BURZA sposób rozwiązania tego problemu . Zmiana tytułu strony z takiej oficjalnej „Koło PZW nr ……… „ na zaproponowany przez kolegę „Społeczność Koła nr ….” Będzie trudna do ugryzienia przez prawników ZG PZW . Proponuję jako odpowiedź o podjętych działaniach której żąda ZG PZW do 31.07. wysłać informację o zmianie tytułu strony . Pozdrawiam Grzegorz (2009/07/18 14:25)

u?ytkownik3378

Grzesiu nic lepszego wymyślać nie trzeba. (2009/07/18 14:30)

Ronald_Edward_McDonald

Panowie, nie rozumiem, dlaczego tak się sracie z PZW. Oczywiste jest to, że udział naszych kół wędkarskich w komercyjnych portalach internetowych jest wielkim uszczerbkiem finansowym dla PZW chociażby dlatego, że żadna szanująca się firma nie ma interesu w tym aby reklamować się na macierzystych stronach PZW (za mało kliknięć). PZW działa w zasadzie tak samo jak ZUS-wymaga płatności ale właściwie nic nie daje w zamian, poza karpiami. Jedyny sposób na to aby PZW zauważyło protesty wędkarzy, którzy każdego roku płacą nie małe pieniądze na zezwolenia wędkarskie, dla porównania- w Irlandii Południowej, gdzie średnie zarobki przeciętnego Irlandczyka są na poziomie 1000 Euro tygodniowo, zezwolenie wędkarskie kosztuje 30 Euro rocznie, a połowy w morzu są za darmo, jest bojkot w przyszłym roku całej instytucji PZW, mam na myśli zaprzestanie opłacania składek na Kartę Wędkarską. Jest to dość pospolity rodzaj wywierania presji na świecie i dziwi mnie to, że do tej pory nie zaistniał w Polsce. Panowie w kupie siła. Po to jest internet, e-maile, gg, skype itp, aby sprawnie zorganizować taką akcję, wystarczy tylko chcieć!!! (2009/07/22 23:04)

jurek

Jestem również ZA TĄ SPOŁECZNOŚCIĄ koła NR.... by ......NA ICH---PANÓW Z GÓRY BETONOWEJ.....DOSIĘGŁA WRESZCIE SPRAWIEDLIWOŚĆ TZN. POSZLI SOBIE W CIEPŁE KAPCIUCHY NA SWOJE PRYWATNE DZIAŁKI ......... DAJĄC SZANSĘ PRAWDZIWEJ DEMOKRACJI...............Jurek . PDK . (2009/07/23 08:06)

cuvee

Mnie jednak ściska od środka - pełen ideałów, wiary ruszyłem z impetem. Nawet żona się dziwiła, że coś piszę po nocach, zamiast spać i rano iść na ryby. Aż tu czytam, że za tą robotę sądem koleżeńskim będą mnie/nas straszyć. Szlak nie trafia! Tym bardziej się nie dam - będę tworzył w imieniu kolegów (nieformalnie) - a na portalu, którym chcą bym działał nawet się nie zaloguję! Wysłałem też pismo do swojego okręgu pytając co dalej - cisza!!! (2009/07/23 22:59)