Do Redakcji !
utworzono: 2010/02/13 23:28
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Co państwu redaktorom rozum odebrało, a może w głowach się porzewracało! Usuwają churtowo najbardziej wartościowych ludzi! To jest zwykła cenzura! Najlepiej będzie jak zbanujecie wszystkich użytkowników ,a zostawicie same lewe konta! Wtedy będzie miała redakcja święty spokój! Czy o to chodzi! Bo jak portal ma być cenzurowany to jam mam gdzieś takie miejsce!
[2010-02-13 23:28]
Longin obraziłeś redakcje.... teraz albo dostaniesz ostrzeżenie jak ja albo będziesz kolejny...
Wiem "chore". Pozdrawiam Serdecznie :)
[2010-02-14 08:33]
Mam Andrzeju podobne odczucia i wielka szkoda że odeszło paru porządnych KOLEGÓW z czołówki tego portalu. Nie rozumie dlaczego Redakcja utrzymuje anonimowe konta zadymiarzy, przecież są to ludzie rozwalający naszą społeczność, lecz nie podskakujący Redakcji i pewnie po to są trzymani.
Pozdrawiam!
[2010-02-14 08:42]A ja jestem ciekawy, dlaczego konta tych użytkowników zostały usunięte? Jeżeli za złamanie regulaminu, to konkretnie którego punktu?
Nie rozumiem sytuacji, kiedy to redakcja milczy przez kilka tygodni podczas, gdy na portalu dzieją się złe rzeczy - pojawienie się zadymiarza Szulera - redakcja nie reaguje; wykrycie kilku plagiatów - redakcja nie reaguje; fikcyjne konta - redakcja nie reaguje; tygodniami ciągnące się kłótnie - redakcja nie reaguje. na liczne prośby o jakąkolwiek pomoc - też cisza.
I nagle, gdy użytkownicy coraz głośniej domagają się jakiejkolwiek współpracy pomiędzy redakcją a portalowiczami, ta zaczyna usuwać konta? I to bez żadnych wyjaśnień?
Czy tak zachowują się dorośli i poważni ludzie? Czy w taki sposób redakcja chce rozwijać swój biznes?
Moim zdaniem, redakcja powinna wyjaśnić nam wszystkim to postępowanie. Ja chciałbym zrozumieć, dlaczego konta zostały usunięte. Odpowiedź, że ktoś zakładał ten sam wątek po kilka razy i dlatego został wywalony jest ... śmieszna. Jeżeli tak robił to chyba świadczy o tym, że chciał zwrócić uwagę redaktorów na jakiś problem. Na problem, o którym już WIELOKROTNIE pisało wiele osób. Na problem, którego od wielu tygodni redakcja nie zauważała !!!
Dlaczego uważam, że wszyscy powinniśmy usłyszeć zdanie redakcji? A dlatego, że to portal społecznościowy - i jak pisali koledzy - społeczność to my.
Mam nadzieję, że tym razem nie olejecie tematu. Sprawy zaszły już tak daleko, że trzeba to wyjaśnić.
A jeżeli zaczniecie wprowadzać cenzurę i zamykać usta ludziom, którzy mają coś do powiedzenia ( i nie używają przy tym wulgaryzmów, nikogo nie obrażają ), to ja też spakuję manele.
pozdrawiam
[2010-02-14 10:48]
Kamil -całkowicie się z Tobą zgadzam w tej kwestii-nie można udawać,że nic się nie stało,jak się przedstawi swoje racie to można podyskutować,atmosfera się poprawi,a to przecież wyjdzie wszystkim na dobre.nie da się uniknąć konfliktów,trzeba umieć je rozwiązywać-dla dobra portalu przecież.nie ma dialogu to zaczyna się obrażanie i robi się obora.jestem tu już trochę i się przyzwyczajałem i jest mi po prostu przykro,że tak się dzieje.
[2010-02-14 11:06]
Przypatruje sie od dluzszego czasu temu forum ktore Wy Wszyscy tworzycie.
Najbardziej podoba mi sie kol.norbiko1
Oplakuje tych ktorych redakcja odpalila a am jest moderatorem pokoju z ktorego byly kasowane konta ...
[2010-02-14 11:29]
zuluzuza czy jak Ci tam
Wlasnie takich ludzi jak Ty potzreba na portalu!!!!!!!!
;/;/ tylko kazdemu dop..... i po kims pojechac... tak was to kręci ? lalke gumowa sobie kup i na niej wyzyj swoje skrywane od dawna emocje
[2010-02-14 11:34]dodałam zdjęcie bo przecież nie można być anonimowym..... Z mojej perspektywy mieliście plan a teraz nie ma ani planu ani większości z Was. To się nazywa skuteczność ?
[2010-02-14 11:40]
Bardzo proszę o usunięcie mojego o konta z portalu wedkuje.pl
Mam dosyć całej chorej sytuacji w której kluczową rolę odgrywa redakcja, która pozwoliła sobie od samego początku na luźną atmosferę nie jasno sprecyzowany regulamin oraz dopuszczanie się rzeczy i spraw zakrawających na publiczną krytykę, dziś zbierane są plony.
Mam szczerze dość JAKO MODERATOR odwalać robotę za redakcje i śpiących innych moderatorów za którą to tylko dostaje po garbie, niech się inni teraz martwią.
Pisałem prośby o interwencje, proponowałem zmiany w działaniu forum i portalu wszystko o kant dupy potłuc nic się nie zmienia!
Mam to wszystko głęboko w dupie i bardzo proszę aby mój profil został usunięty z portalu wedkuje.pl
Pewna osoba z tego portalu chyba przedstawiać jej nie muszę dziś siedząca w ukryciu, zarzuca mi że nie popieram kolegów którzy odeszli, a ja powiem że popierałem przez cały czas mojego pobytu na portalu, popierałem i obstawałem i gówno z tego miałem i mam!
Przepraszam Bardzo tych kolegów co pomogli mi w zorganizowaniu i w całym przebiegu Akcji dla Pawła która miała miejsce na portalu i za to że teraz ich opuszczam bo nie wszyscy odeszli z wedkuje.pl którzy mieli okazje w tej akcji uczestniczyć jak to mylnie rozumuje w/w osoba zarzucająca mi pewne rzeczy.
Mam dość! Czy to Jasne?!
Nie posunę się do dziecinnych rozwiązań zakładania nowych wątków o ile nie będę musiał tego zrobić, dlatego poproszę raz jeszcze
PROSZĘ USUNĄĆ MOJE KONTO
[2010-02-14 12:10]
Kolego withanight88 nie potrzebnie opierniczasz koleżankę za to,że wypowiedziała swoje spostrzeżenia.Ja mam również podobne spostrzeżenia.Naważyliśmy sobie gorzkiego piwa,to trzeba je teraz wypić!!!
[2010-02-14 13:05]
Kurwa mam ogromnego kaca po wczorajszej parapetówie ale powiem Ci SZANOWNY PANIE MODERATORZE że jak ty smacznie spałeś to naszych kolegów redakcja na zbity pysk bez podania powodu wywalała z portalu a jak poprosiłem Cię po twoim wspaniałym przebudzeniu w sobotni poranek o pomoc to stwierdziłeś cytuję;
"Nie będę się w to bawił, poobserwuję sobie to z boku. Uważam że na dialog z redakcją są inne sposoby. Jak mówię zobaczę co będzie dalej, zawsze zdążę z stąd odejść ."
I nie rżnij teraz bohatera na tym portalu bo nie ma już tych którzy się na tobie poznali.....
A żeby jeszcze było jasne to treść mojej wiadomości do ciebie;
Przyłączysz się....
JAKO MODERATOR FORUM..... Hydepark Na każdy temat
JAKO MODERATOR FORUM..... utworzono: 2010/02/13 12:58 mariusz
m 47
Jako moderator(jeszcze) forum na portalu wedkuje.pl chciałbym zapytać adminów portalu który punkt regulaminu forum został złamany przy wpisach pt."Redakcjo...." ,że wszystkie w/w wpisy zostały usunięte bądź zablokowane.
Pytanie drugie dotyczy usuwania kont autorów w/w wpisów.Czy możemy poznać stanowisko redakcji w tej sprawie ponieważ wielu kolegów poprzez usunięcie ich kont ze społeczności portalu straciliśmy bezpowrotnie.
Dziękuję Mariusz
Jeśli tak to spróbuj dodać jakiś komentarz bo wątek nie chce się ukazać na stronie głównej.Figuruje tylko na stronie mojego koła i na moim blogu !?
[2010-02-14 13:11]
Ludzie !!! Wszystko stało się jakieś takie poj....ne !!! Redakcja nas olewa, nerwówka staóła się normalnością i zaczęło się: Skaczemy sobie sami do gardeł !!! Czy to o to chodzi ? Zjednoczmy się, mówmy jednym głosem, postarajmy się powalczyć jeszcze o to, co zostało, odbudować dobre imię tego prtalu. Prawda, że najmniej na tym zależy REDAKCJI, ale to my jesteśmy społeczeństwem tego portalu i my tutaj mamy gwarantować jakość. A jeśli, nie ma wspólnego języka, wspólnego celu i najmniejszej nici porozumienia - GÓWNO Z TEGO BĘDZIE [2010-02-14 13:24]
Narobiłem byków bo nic mi nie podkreślało?.......
Co zabolało?
Prawda zawsze boli.......(wiem nie raz tego doświadczyłem)
Pewnie teraz polecisz (a nie Ty już jesteś tam zalogowany) do kol.Grześka na jego strony i będziesz się użalał jak to za twoja pracę ten niewdzięczny mariuszm Cię potraktował.....
Widziałem te twoje mizdrzenie się tamtemu moderatorowi.Oj jakiś ty biedny.....
Niech powalczy teraz moderatorek co zaginał z portalu, a teraz walecznego udaję robiąc to w sposób bardziej niż dziecinny nie rozróżniając
WĄTKU OD POSTU
Dziwi mnie w ogóle jak ktoś taki jest moderatorem portalu, moderator-plagiator, to jest kolejny powód złych działań ludzi zarządzających tym portalem. (redakcja)
Myślał dzieciak że napisze do mnie liścik i ja od razu rzucę się do walki, z wiatrakami chyba.
Kilka słów do moderatora mariuszm
Powiedz mi marny człowieku co zrobiłeś dla tego portalu jako moderator jakie podjąłeś w przeszłości próby dokonania zmian na lepsze które potrafiłbyś udowodnić? Ja ci odpowiem żadnych! Co najwyżej potrafisz cytować prywatne listy myśląc że pogrążyłeś mnie i tu się mylisz, swoich słów się nie wstydzę i nie ma sobie nic do zarzucenia. Nie działam pod naporem tłumu, sam podejmuję decyzję swoich działań starając się nie ulegać presją.
Pzez cały czas nic nie robiłeś bo byłeś zajęty budową swego domu i ja to rozumiem lecz gdy powróciłeś w jednej chwili chciałeś zabłysnąć na portalu, na twoje niestety nieszczęście wystąpienie twoje zaczęło się od ujawnienia plagiatu. Dziś szczekasz jak latlerek chcąc zatrzeć ślad po swoim głupim postępowaniu szukając ofiar lecz pomyliłeś adres dzieciaku! Szczekasz coraz to głośniej tylko że oprócz głosu trzeba jeszcze mieć wygląd.
[2010-02-14 13:47]
Chłopaki - obydwu Was lubię i bardzo szanuję. Bardzo mi przykro, gdy obrzucacie się błotem i to nad upadającym "wędkuję.pl" Co się tutaj dzieje ? [2010-02-14 13:51]
A tą czarną owcą która przywracała usunięte, zadymiarskie wątki kilka tygodni wstecz na-pewno jest mariuszm, pan dupowłaz....zgadza się panie dupowłazie.?
[2010-02-14 13:53]
Jam to uczynił i zawsze to robiłem. W nocy z piątku na sobotę to też ja a ty kretynie skumałeś się z redakcją i je usuwałeś wiem a jak nie wierzycie to spytajcie mańka-pc. Jest na wiadomym portalu bo tu go zbanowali.
A teraz pocałujcie mnie w te moją szczenięcą d.....kę.....
[2010-02-14 14:00]O panie Mariusz, nie używałem względem Ciebie słów obraźliwych lecz skoro ty dopuściłeś się tego względem mnie to nie pozostanę ci dłużny.
W porozumieniu z trzema moderatorami gdzie tylko jeden odpisał mi jak widzi obecne forum i portal stworzyłem propozycję zmian na forum i wysłałem ją redakcji, a ty co zrobiłeś poza zamieszaniem? Plagiatorku co sam nie potrafi kilku słów do kupy sklecić.
Zapewne też nie rozrużniasz kielni od sztukatorki i wapna od cementu nie mówiąc już o MP75 Knauf. widzę że moje słowa i tak nie są słuchane przez rozjuszonych ludzi jednak skoro zarzucasz mi usuwanie wątków to pozostaje ci jedno, udowodnij mi to frajerze!
[2010-02-14 14:17]
Koleżanki i koledzy,
Wiecie na pewno, że w przeciągu kilku ostatnich dni redakcja portalu wedkuje.pl postanowiła usunąć kilka / kilkanaście kont użytkowników. Kilku innych widząc co się dzieje, postanowiło odejść. Są to moi bliżsi lub nieco dalsi koledzy.
Od dłuższego czasu zespół redakcyjny portalu kompletnie nie ingerował w to, co się tu działo. Swoje „ obowiązki „ zwalił na społecznych moderatorów i jurorów.
Pozwolę sobie przypomnieć kilka sytuacji ( które w tej chwili przychodzą mi do głowy ) z ostatnich dwóch – trzech miesięcy:
- Pojawienie się na forum zadymiarza, osoby prowokującej do kłótni – Szulera. Redakcja nie reagowała.
- Wykrycie plagiatów i plagiatorów – żadnej reakcji ze strony redakcji.
- Fakt udostępnienia artykułu jednego z naszych kolegów innemu portalowi ( bez zgody i wiedzy autora ) – redakcja długo milczała, a czy sprawa została zamknięta – nie wiem...
- Ciągłe kłótnie i wyzwiska na forum – cisza ze strony redakcji.
- Prośby o interwencję – to samo, cisza.
Itd...
Sytuacja na portalu robiła się coraz gorsza. Redakcja nie odpowiadała na prośby i maile użytkowników.
Moim sposobem na zaistniałą sytuację, było znaczne ograniczenie aktywności, usunięcie się w cień. Uważam, że portal wędkarski powinien być o wędkarstwie. Nie szukam zadym, kłótni – chociaż czasem i ja brałem w nich udział.
Wtedy właśnie był czas na działanie zespołu redakcyjnego. To właśnie wtedy, redakcja powinna zabrać się do roboty i wspomóc działania moderatorów. Ale ... zajęci pewnie byli portalem galopuje.pl. I znów nikt z nas nie doczekał się reakcji...
Kilka dni temu, paru użytkowników postanowiło zwrócić uwagę redakcji na rzeczy, które się tu dzieją. Zakładali podobnie brzmiące wątki ( redakcjo – społeczność portalu to my ) w różnych pokojach. Czy mieli rację? Oczywiście – któż z nas lubi być olewany? I wreszcie doczekaliśmy się interwencji. Tylko zamiast spodziewanego dialogu pomiędzy portalowiczami a redakcją, osoby zarządzające portalem zaczęły usuwać konta „ niewygodnych „ użytkowników. Na jakiej podstawie? Oto odpowiedź Pani Martyny:
Nadawca:
odpisz
Wysłano: 2010-02-13 12:49
Tytuł: Re:cześć
Cześć Kamil,
co do Twojego pytania - część z tych osób zrezygnowała i poprosiła o usunięcie konta, część postanowiliśmy usunąć z powodu ciągłego i celowego spamowania forum dużą ilością tych samych wpisów. Nie dotyczyły one wędkarstwa, utrudniając prawidłowe funkcjonowanie forum i rozmów prowadzonych w tym miejscu.
Pozdrawiam serdecznie,
Martyna
Żadnych konkretów. Który punkt regulaminu został złamany? Czytałem regulamin i ... żaden !!! Usunięci koledzy nie zrobili nic niezgodnego z regulaminem zamieszczonym na portalu !!! Wg mnie, jest to jawna niesprawiedliwość ze strony redakcji.
REDAKCJO
Bardzo proszę o wyjaśnienie tej sytuacji. Być może nie rozumiecie, że to Wy jesteście winni bałaganu panującego na Waszym portalu. To Wasze zaniechania doprowadziły do zaistniałej sytuacji. To Wy nie odpowiadaliście na nasze prośby, maile czy zgłoszenia naruszeń. Na jakiej podstawie usuwaliście profile naszych kolegów? Chyba naprawdę nie rozumiecie przesłania „ społeczność to my „...
Starałem się nie mieszać w sprawy nie dotyczące mojej osoby, chyba że rzeczywiście działa się jakaś niesprawiedliwość. I teraz właśnie się ona dzieje. Jestem przeciwny dyktaturom, cenzurze i zamykaniu ust osobom myślącym inaczej niż „ władza „.
Więc jeszcze raz proszę o wyjaśnienie całej tej sytuacji. Jeżeli szanowny zespół redakcyjny zachowa się jak zwykle – czyli nie zabierze głosu, to ja się tak bawić nie będę. Sytuacje trudne trzeba starać się rozwiązywać, a nie stawać w kącie, obniżać sobie puls i udawać martwego.
Jeżeli redakcja nie zamierza ustosunkować się do mojej ( i kolegów ) wypowiedzi – to proszę o usunięcie mojego profilu z portalu wedkuje.pl. Nie zamierzam udawać, że nic się nie stało.
Jeżeli macie zamiar podjąć dyskusję, to po ewentualnym wyjaśnieniu sprawy zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli jak zwykle wykładacie laskę – to żegnam.
Dziwi mnie tylko fakt tolerowania Krakersów, szulerów itp, oraz nagłe pojawienie się krzykaczy typu Ben Hur ( czy jakoś tak ).
Na wypadek naszego rozstania przypominam, iż nie zezwalam na jakiekolwiek wykorzystywanie moich artykułów, wpisów czy zdjęć – ani w całości, ani we fragmentach.
KOLEŻANKI, KOLEDZY
Być może jest to mój ostatni wpis na tym portalu. Teraz wszystko w rękach redakcji. Gdyby nie dane nam było więcej „ poklikać „ na tym forum, to życzę Wam udanych połowów, pięknych holów i ... spokojności. Miło mi było bajerować się z Wami o rybkach, miło było opisywać wędkarskie przygody i uczestniczyć w dyskusjach. Poznałem tu wielu fajnych kolegów ( i koleżanki ;-) ), z niektórymi na pewno będę miał kontakt w realu.
Gdybym „ zniknął „ a ktoś z Was chciałby się ze mną skontaktować, to namiary do mnie ma Norbert Norbiko, Zbig28 oraz Marabut.
Najprawdopodobniej znajdziecie mnie też u Grzesia Tincy ( Tinca fish club ), a być może na innym wędkarskim portalu. Jeszcze nie wiem gdzie przycumuję ... ;-) Ale zawsze będę Łysym Wężem.
Pozdrawiam Was wszystkich
Kamil „ Łysy Wąż „.
[2010-02-14 14:18]To prawda że redakcja działa od dupnej strony, rzekomych spamowiczów się wywaliło a takie lachociągi jak Vifon, benhur i wiele jeszcze innych szczekają mordą najbardziej. Tacy frajerzy będą nie długo tworzyć ten portal.... kij im w oko!
Będę zbierał swoje zabawki bo ze szmaciarzami przebywać tu nie chcę. Banda chłystków i plagiatorów nie przyznających się do winy tylko idące w zaparte że to nie oni.
[2010-02-14 14:33]
Czekając na "ban", OŚWIADCZAM
Nie pozwalam "REDAKCJI" na wykorzystywanie moich fotografii, prac i innych wpisów, będących śladem mojej tutaj aktywnośći do wykorzystania w żadnym celu. [2010-02-14 14:41]