Do kiedy można wykupić pozwolenie na Amatorski Poł

/ 8 odpowiedzi
Chciałbym się zapytać czy wspomniane pozwolenie można wykupić w ciągu roku czy w określonych miesiącach np. Od stycznia do kwietnia, bo sprzęt mam już złożony a jeszcze w tym roku nie wędkowałem ani jeden raz i nie mam wykupionego pozwolenia i opłaconych składek a chciałbym opłacić i wykupić w następnym tygodniu. I czy składki trzeba opłacić do określonego miesiąca? Z góry dziękuję.P.S Pytam się ponieważ kartę wędkarską mam od sierpnia 2012 i nie wiem jak to jest.
Fix

U nas można opłacic do kwietnia, ale w twoim kole nie wiem jak jest ;) (2013/03/12 20:17)

tapi75

do kwietnia i niezależnie czy zapłacisz w styczniu czy marcu lub kwietniu pozwolenie jest ważne do końca roku nie rok od daty opłacenia pamiętaj o tym (2013/03/12 20:23)

piotrtr3

po kwietniu też możesz zapłacić ale od nowa musisz zapłacić składkę członkowską .w moim kole w tamtym roku było 25 zł. (2013/03/12 20:33)

przemo1980

możesz opłacić i w maju, ale wtedy tak zwane wpisowe dochodzi :) (2013/03/12 20:35)

Artur z Ketrzyna

możesz opłacić i w maju, ale wtedy tak zwane wpisowe dochodzi :)

To zależy od koła i skarbnika. Poprostu może ci później odmówić możliwość opłacenia składek, bo przekroczyłeś termin.
Wpisowe się opłaca dopiero po roku przerwy. Gdyż nie opłacenie w danym roku składek jest jednoznaczne z nie przynależeniem do związku.

Kolego taką informacje (jak i inne dotyczące twego koła) najlepiej zasięgnij w swoim kole. A na pewno powiedzą ci co i jak. (2013/03/12 22:22)

covent

To zależy od koła i skarbnika. Poprostu może ci później odmówić możliwość opłacenia składek, bo przekroczyłeś termin.
Wpisowe się opłaca dopiero po roku przerwy. Gdyż nie opłacenie w danym roku składek jest jednoznaczne z nie przynależeniem do związku.

Kolego taką informacje (jak i inne dotyczące twego koła) najlepiej zasięgnij w swoim kole. A na pewno powiedzą ci co i jak.

Tak z pewnością skarbnik odmówi przyjęcia kasy... Żartujesz chyba?:)

(2013/03/13 22:19)

Romuald55

§ 14Członek Związku ma obowiązek:1) przestrzegać postanowień Statutu, regulaminów i uchwał władz Związku;2) kierować się zasadą koleżeństwa i wzajemnego poszanowania, strzec jedności i dobregoimienia Związku;3) sumiennie wykonywać zadania powierzone przez władze Związku i wynikające zpełnionych funkcji w Związku;4) chronić i pomnażać mienie Związku jako dobro wspólne;5) przestrzegać przepisów z zakresu rybactwa, wędkarstwa i ochrony przyrody;6) należeć tylko do jednego koła PZW;7) aktualizować dane osobowe i adres zamieszkania;8) wnosić składkę członkowską nie później niż do 30 kwietnia każdego roku.
Punkt 8 &14 Statutu PZW określa jasno do kiedy należy wnieść składkę członkowską.Opłacając po tym terminie płaci się wpisowe.Nie ma określonego końcowego terminu wnoszenia opłat.Po czerwcu to trwa trochę dłużej bo skarbnik musi znaki opłat pobrać w Okręgu.Bez względu na czas wniesienia opłat opłaca się całoroczne składki. (2013/03/13 23:47)

przemo1980

Kolego taką informacje (jak i inne dotyczące twego koła) najlepiej zasięgnij w swoim kole. A na pewno powiedzą ci co i jak.

Tak przynajmniej było w moim kole, że jak ktoś nie opłacił do końca kwietnia , to pózniej było wpisowe, ale w sumie to tak jak napisałeś że zależy od koła i skarbnika i ewentualnego dogadania się. (2013/03/14 18:13)