Jest sprawa. Jest taki stawik ze 3 hektary. Jednak dno ma muliste na całości. Jest jakaś metoda aby utwardzić dno? Coś kiedyś słyszałem o sypanie piasku, jednak czy to ma jakiś sens?
Jest sprawa. Jest taki stawik ze 3 hektary. Jednak dno ma muliste na całości. Jest jakaś metoda aby utwardzić dno? Coś kiedyś słyszałem o sypanie piasku, jednak czy to ma jakiś sens?
Całe 3 hektary chcesz utwardzić? (2012/08/20 20:38)
Już wiele było tu pytań z brodą. Ale tym pytaniem powalasz kolego na kolana. A wody czasem tam nie chcesz podgrzewać albo posłodzić? Pomyśl logicznie, że czegokolwiek byś nie położył na mulistym dnie, to muł to pochłonie. Może jakbyś wysypał kilka ciężarówek (kilkanaście do kilkudziesięciu ton) czystego piachu z wyrobiska, to udałoby Ci się zrobić plażyczkę z piaskowym dnem 3X3, ale na jeden dwa sezony. Potem i to muł przykryje. (2012/08/21 11:41)
no może trochę mało precyzyjnie się wyraziłem. Nie 3 hektary a raczej może koło o średnicy 1 metra. A muł nie jest tak strasznie głęboki, ok 100-20cm. I sobie tak pomyślałem że gdyby coś takiego zrobić taką "wyspę" w śród "oceanu" mułu pomogło by nieco w prezentacji przynęty. A pomysł ten nie jest nowy, ja go gdzieś podpatrzyłem w jakimś filmie o karpiach. I pytanie jest takie czy ktoś próbował, czy to ma sens. (2012/08/21 15:20)