Co było przyczyną zrobiłem jakiś błąd??
Mam dopiero 12 lat i łowie na spławik od roku tak to łowiłem na grunt albo feeder!!
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Drogi Młody Kolego. Może moja rada Ci coś pomoże. Ja wybierając się na ryby, jeśli wiem gdzie będę łowił to przygotowuję sobie zestawy wcześniej w domu. Biorę butelkę po wodzie min ( min 1.5 L ) zalewam wodą i w niej wyważam spławiki. Nie sugeruję się wagami obciążenia podanymi na spławikach i ołowiu, gdyż te często odbiegają od rzeczywistości. Wracając do Twojego problemu, to może spróbuj tak jak radził Ci jeden z moich przedmówców. Wysusz spławik a następnie na kawałku żyłki wyważ go w takiej butelce i pozostaw go w niej, jeśli okaże się że po jakimś czasie zacznie tonąć to jak Kolega wcześniej Ci pisał, przemaluj go lakierem bezbarwnym, powinno pomóc.
Pozdrawiam serdecznie.
Tak właśnie zrób. Tak właśnie sprawdza i wyważa sie spławiki. Kiedyś, kiedy jeszcze nie było plastikowych butelek (mezozoik?), używano do tego takich wysokich butelek po winie, butelki na mleko (te z metalowym kapselkiem wduszanym palcem) :) lub wyższe wiadra, kanki na mleko. Metoda ta sama, skuteczna, sprzęt tyciu inny.(2010/09/13 14:24)
A ten spławik, to nie jest czasami "Wagler" i go jeszcze dociążasz :) ?